Lancering van het PUMA Manifest (Nederlandse editie)

samen werken aan het einde van verpakkingen als milieuprobleem wereldwijd

 


PUMA is de collectieve inspanning van de verpakkingsgemeenschap om een einde te maken aan verpakking als wereldwijd milieuprobleem. Het PUMA-manifest werd op 6 mei 2020 gepubliceerd (in het Engels) als resultaat van de gezamenlijke inspanning in PUMA sinds de kick-off, 25 maart 2017. Vandaag zal de Nederlandse editie van het PUMA Manifest worden geïntroduceerd.

Het PUMA Manifest geeft de route aan richting het einde van de verpakking als milieuprobleem wereldwijd.

Het PUMA Manifest bestaat uit het PUMA Model dat de essentie van de verpakkingsactiviteit en de relatie tussen de verpakking en de betrokken milieuhulpbronnen beschrijft. Het biedt een duidelijke aanpak voor de wereldwijde verpakkingsgemeenschap, gebaseerd op een gezamenlijke open-minded uitwisseling en beoordeling van betrouwbare informatie, het continu leren door de beroepsgroep en duurzame holistische innovatie.

Last but not least is het PUMA Manifest een inspirerend instrument om een probleem op te lossen dat anders de maatschappelijke acceptatie van de hele sector (retail, recycling, verpakkend bedrijfsleven, verpakkingsleveranciers en anderen) in gevaar zou kunnen brengen.

Milieuproblemen veroorzaakt door ons mensen kunnen - en zullen - ook door ons, de mens, worden opgelost!


Doe Live Online mee met de lancering!
De Live Online lancering van de Nederlandse editie van het PUMA Manifest vindt plaats op 1 september 2020 om 16.00 uur CEST. De meeting wordt mede georganiseerd door VerpakkingsManagement. Aarzel niet om deel te nemen en registreer hier GRATIS.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michael Nieuwesteeg via info@nvc.nl of telefoon +31-(0)182-512411.