Bulk handling of components for pack-fill operations

Maandag 28 september 2020, 3-5PM CEST

NVC Live Online webinar

 

Inleiding

Verpakken is de activiteit van het tijdelijk integreren van een externe functie en een product om het gebruik van het product mogelijk te maken. De wereld 'doet het' 320.000 keer per seconde, wat resulteert in hetzelfde aantal verpakkingen dat per seconde wordt geleegd, zij het later in de tijd en op een andere locatie dan waar ze zijn gevuld.

NVC (opgericht in 1953) is de vereniging van bedrijven die zich bezighoudt met het verpakken van producten vanuit alle perspectieven. Het NVC-lidmaatschap, de projecten, de informatiediensten en het opleidingsprogramma stimuleren de voortdurende verbetering van het verpakken.

Dit unieke webinar gaat in op de uitdagingen die komen kijken bij het leveren van verpakkingscomponenten op de locatie waar het daadwerkelijk gebeurt: de afvullijn van de verpakkingen. In het bijzonder die gebieden waar flexibiliteit, variabiliteit en kwaliteit moeten worden geoptimaliseerd onder strikte procescondities: preforms, caps en closures, maar ook (kleinschalige) flessen en (lichtgewicht) potten, trays en kuipen.

Hoe is de materiaalstroom in deze categorieën van verpakkingsonderdelen het beste geregeld van leverancier tot de verpak- en afvulorganisatie die de onderdelen gebruikt?

Het webinar is Live Online, dus deelname is mogelijk vanaf elke plek, zonder dat u hoeft te reizen. Toch is het volledig interactief, met live-sprekers en met een optimale vraagstelling door de ondersteuning vanuit de geavanceerde NVC opleiding en trainingstudio in het NVC-verenigingskantoor te Gouda.

Programma

15.00 uur

Algemene inleiding van het onderwerp, de sprekers en de deelnemers
Michael Nieuwesteeg, NVC Nederlands Verpakkingscentrum

15.20 uur

Openingslezing: Bulkcontainerontwerp voor de hoogwaardige en betrouwbare levering van verpakkingsonderdelen voor de verpakkingslijn
Sarah De Doncker, senior customer solutions manager bij CHEP Inbound Solutions

15.50 uur

Het milieu: De rol van bulkcontainers in de circulaire economie
Filip Vangeel, Manager Circulaire Economie bij Valipac België

16.20 uur

Het PUMA MANIFEST en zijn toepassing op het ontwerp van bulkcontainers
Michael Nieuwesteeg, NVC Nederlands Verpakkingscentrum

16.50 uur

Interactief debat tussen de deelnemers, ondersteund vanuit de NVC Live Online opleiding en training studio in Gouda.

17.00 uur

Afsluiting

Deelname is exclusief voor NVC-leden of op uitnodiging.