Retail en e-commerce – september 2021

05 oktober 2021

Ontwikkelingen en trends in Retail
Rabobank heeft een artikel gepubliceerd over trends en ontwikkelingen voedingsindustrie. De ontwikkelingen in de voedingsmiddelenbranche gaan snel. De consument verandert, wat gevolgen heeft voor de productie en distributie. Tegelijkertijd moet de keten verduurzamen en staat innovatie niet stil.
Volgens het Grocery Shopping Survey van Brick Meets Click en Mercatus genereerde de Amerikaanse online boodschappenmarkt in augustus een omzet van $8,6 miljard, een stijging van 4,7% ten opzichte van een jaar geleden, terwijl de bezorg- en afhaalverkopen met bijna 22% daalden tot 2 miljard dollar en het gecombineerde bezorg- en afhaalsegment met meer dan 16% groeide tot 6,6 miljard dollar.
Wunderman Thompson Intelligence heeft "Transcendent Retail: APAC" gelanceerd, een nieuw rapport in samenwerking met Jing Daily dat de opkomende retailtrends in China onderzoekt. China is nu 's werelds grootste handelsmarkt en het land is een levendige proeftuin voor wereldwijde merken. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens. Wunderman Thompson heeft ook The Future Shopper Report gepubliceerd, waarin wordt onderzocht wat consumenten verwachten van hun digitale winkelervaring en wat retailers moeten leveren. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Voedselverpakkingen voor e-commerce
Een paper (1,5 MB) van het Onderzoeks- en Innovatiecentrum Pro-Akademi getiteld "New Circular Challenges in the Development of Take-Away Food Packaging in the COVID-19 Period" is gepubliceerd in Energies.
Volgens een recent rapport van ABN AMRO (140 kB) blijft maaltijdbezorging na corona een versnelde groei doormaken. Ook worden maaltijdbox-abonnementen steeds populairder bij consumenten.
Een artikel (283 kB) van de University of Sheffield, getiteld "The role of plastic packaging in transforming food retailing", is gepubliceerd in het British Food Journal.

Consumentenervaringen
Uit onderzoek (4,1 MB) naar winkelen in het nieuwe normaal van Manhattan Associates blijkt dat ruim de helft van de consumenten in Vlaanderen fysiek winkelen onder de huidige omstandigheden niet leuk vindt.
Uit onderzoek van Multiscope blijkt dat bezorgers vaak het afgesproken tijdstip of de dag waarop online bestellingen geleverd moeten worden, missen. Ruim een kwart van de bestellingen komt niet op het afgesproken tijdstip, 14% van de pakketjes wordt zelfs niet op de juiste dag bezorgd.
Wereldwijd kochten consumenten gedurende de COVID-19 pandemie meer online. Onderzoek door Freshworks laat zien dat de manier waarop retailers inspeelden op dat veranderende consumentengedrag internationaal verschilde. U kunt het rapport downloaden na invullen van uw gegevens.

Herbruikbare verpakking
Een doelstelling van 50% herbruikbare verpakkingen tegen 2030 in de EU voor drie belangrijke sectoren zou kunnen leiden tot de vermindering van 3,7 miljoen ton CO2 en van 10 miljard kubieke meter water en bijna 28 miljoen ton materiaal, volgens een nieuw rapport (1 MB) van de Rethink Plastic alliance en de Break Free From Plastic beweging.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.