Retail en e-commerce – maart 2021

30 maart 2021

Ontwikkelingen in retail en invloeden van COVID-19
Volgens een ABN AMRO artikel (501 kB) houdt de door de coronacrisis ontstane tweedeling tussen voedingsmiddelenbedrijven die aan de horeca of aan supermarkten leveren voorlopig aan. Ook stelt ABN AMRO in een rapport (1,0 MB) dat de coronacrisis het onlinekanaal voorgoed een plek in retail verschaft. Volgens Eurostat blijft het online winkelen in de EU toenemen. Nu het winkelen in winkelstraten wordt beïnvloed door de COVID-19 beperkingen en veranderingen van gewoonten en voorkeuren, kan worden verwacht dat e-commerce verder zal groeien. Mintel heeft vier belangrijke trends aangekondigd voor de Amerikaanse foodservice-industrie, met inbegrip van analyses, inzichten en aanbevelingen gecentreerd rond consumenten. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
In een recent rapport (541 kB) heeft Forrester samengewerkt met IRI om inzicht te krijgen in wat Amerikaanse shoppers online kopen en bij welke winkels. Als gevolg van de pandemie heeft de voedingsindustrie een versnelde groei gezien in alle categorieën, een aanhoudend hoge penetratie van niet-bederfelijke waren en succes met superpremium artikelen.
Raconteur Media heeft een rapport (1,7 MB) uitgebracht met de titel 'Future of Retail' dat in The Times is gepubliceerd. Hierin wordt onderzocht hoe de retail naar verwachting verder zal gaan na COVID-19. Sana Commerce heeft een rapport gepubliceerd over hoe de recente COVID-19 disruptie digitale transformaties heeft beïnvloed. Er zijn nu extra stimulansen om productiebedrijven te digitaliseren met een e-commerce motor. Uit het rapport blijkt ook dat het creëren van een goede online klantervaring een van de grootste uitdagingen is voor fabrikanten. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Consumentengedrag
Uit SOTI-onderzoek blijkt dat COVID-19 de verwachtingen van de consument ten aanzien van retailers radicaal heeft veranderd. Uit het onderzoek blijkt dat consumenten niet op "kopen" klikken als retourzendingen niet gemakkelijk zijn, verzending en levering niet traceerbaar zijn en gegevensbeveiliging geen prioriteit is. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Een rapport (2,9 MB) van IRI onderzoekt innovatiekansen op het gebied van zelfzorg, gemak en verwennerij die het consumentengedrag voor nu en de toekomst beïnvloeden.
Hoewel sommige koffiedrinkers graag overstappen op duurzame(re) praktijken, blijkt uit nieuw onderzoek gepubliceerd in de Journal of Cleaner Production (abstract) van de University of South Australia dat in Australië een gebrek aan infrastructuur en een algemene 'wegwerpcultuur' een duurzame verandering vertragen.
Een onderzoek (1,6 MB) van Colorado State University laat zien hoe de pandemie de eetgewoonten van de Amerikaanse consument heeft veranderd.

E-commerce marketplaces en herbruikbare verzendingsconcepten.
VIA heeft het playbook (704kB) ‘Marketplaces in het e-commercelandschap’ gepubliceerd. Hiermee willen ze meer inzicht bieden in de impact van marketplaces op de (online) retailbranche, de sterke en zwakke punten van marketplaces in kaart brengen en domeinspecifieke spelers uitlichten. Universitas Trilogi heeft een artikel (491 kB) gepubliceerd in de JISA (Jurnal Informatika dan Sains) met als titel "Exploring The Emerging Trends of Reusable Shipping Packaging for E-Commerce".

Nieuwe norm voor expressverpakkingen in ontwikkeling
Het technisch comité verpakking en milieu van ISO werkt aan een nieuwe norm ISO 4924 met als titel Eco-design principle, requirement and guideline for express packaging.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.