Retail en e-commerce – augustus 2021

30 augustus 2021

Verpakkingsonderzoek aan universiteiten
In juli 2021 zijn de volgende voordrachten gehouden in het kader van doctoraalopdrachten aan de Universiteit Twente: Daan van Urk: ‘Adapting the Stage-gate Methodology to FrieslandCampina System Development Projects’ en Vera Truijen: ‘Development for returnable home delivery packaging’. Voorzitter van de examencommissie was prof. Roland ten Klooster die de NVC Leerstoel Packaging Design and Management bekleedt.
Lund University heeft een masterscriptie (5,3 MB) gepubliceerd getiteld 'Exploring the opportunities of reducing the environmental impact of ready meal trays.' Lund University heeft ook een masterscriptie (1,5 MB) gepubliceerd getiteld 'Packaging and E-commerce, An exploration of needs and potential innovations.'

Consumentengedrag
Het Foodservice Packaging Institute heeft een samenvatting (123kB) gepubliceerd van zijn tweede US and Canada Consumer Perceptions on Foodservice Packaging Report.
Uit onderzoek van DS Smith in het Verenigd Koninkrijk is gebleken dat 49% de voorkeur geeft aan winkelen in de winkel boven online of ‘click and collect’, terwijl hetzelfde aantal aangeeft dat ‘click and collect’ het ‘slechtste van twee werelden’ is.

E-commerce en verpakken
Amazon heeft aangekondigd dat ze in 2021 het Frustration-Free Packaging Vendor Incentive Program uitbreiden met de grootste sorteerbare ASIN's, en ook de incentives voor niet-sorteerbare ASIN's uitbreiden. Verkopers zullen financiële stimulansen ontvangen per gecertificeerde eenheid die tussen 1 oktober 2021 en 31 december 2022 wordt verzonden.
Packaging World heeft een bijlage gepubliceerd met de titel ‘Packaging for e-commerce’, met daarin 5 opkomende trends op het gebied van verpakkingsontwerp voor e-commerce. Packaging News heeft ook een bijlage gepubliceerd over E-commerce en de implicaties van de pandemie op consumentengewoonten en de toeleveringsketens.
Smithers heeft een white paper gepubliceerd met de titel 'E-Commerce Packaging in Asia: How Accelerating Growth is Transforming Packaging'. De white paper geeft marktvoorspellingen voor Azië-Pacific, consumentengedrag en -attitudes en de impact op verpakkingen. U kunt de white paper downloaden na het invullen van uw gegevens.

E-commerce markt
Amazon Business heeft het 2021 B2B E-commerce in Evolution Report uitgebracht, waarin B2B-trends en nieuwe inzichten uit de Amerikaanse inkoop worden gedeeld. Dit rapport biedt ook inzichten voor zakelijke beslissers, zowel aan de inkoop- als verkoopzijde, terwijl zij hun digitale transformatietocht in 2021 en daarna voortzetten. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens. E-commerce Europe heeft een rapport (5,3 MB) gepubliceerd over de Poolse e-commerce markt.
Volgens een nieuw rapport van Euromonitor zegt ongeveer 58% van de professionals in de detailhandel dat de pandemie de lancering van nieuwe technologie gerelateerde producten in hun bedrijf heeft versneld. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
CBRE heeft een analyse (8,6 MB) gemaakt van hoe de toekomstige groei van e-commerce de industriële & logistieke markten wereldwijd zal beïnvloeden. IRI heeft het white paper The growing online basket: the rise of E commerce in the Netherlands' (1,8 MB) gepubliceerd over de snelle transformatie voor online boodschappen doen.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.