Productie, logistiek en inkoop – september 2021

05 oktober 2021

Uitdagingen in voedsel supply chain en -processen
Lund University heeft een paper (165 kB) gepubliceerd in het International Journal of Physical Distribution & Logistics Management getiteld “Packaging paradoxes in food supply chains exploring characteristics, underlying reasons and management strategies”.
Uit een onderzoek van PackIOT over de digitale volwassenheid in de verpakkingsindustrie blijkt dat twee op de drie verpakkingsfabrieken hun OEE niet in real time kunnen monitoren en bijhouden. Bovendien kan slechts 32% van de fabrieken hun knelpunten identificeren en productiegegevens controleren. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
PMMI heeft een rapport gepubliceerd met de titel '2021 Key Challenges for Packaging and Processing Operations'. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Kunstmatige intelligentie in productie
Het Deloitte AI Institute heeft een nieuw rapport gepubliceerd waarin business cases voor kunstmatige intelligentie (AI) in zes belangrijke industrieën worden onderzocht. Het AI rapport (3,4 MB) helpt organisaties te begrijpen welke waarde AI vandaag en in de toekomst kan leveren, zodat ze slimmere beslissingen kunnen nemen over wanneer, waar en hoe ze AI kunnen inzetten.
In een artikel (2,49 MB) gepubliceerd in Frontiers in Robotics and AI bespreken onderzoekers van Örebro University een nieuw model waaruit blijkt dat het nog lang zal duren voordat bedrijven kunnen profiteren van de mogelijkheden die kunstmatige intelligentie biedt.
TU Wien heeft een artikel gepubliceerd over de fabriek van de toekomst die de menselijke taal spreekt. In de toekomst zal kunstmatige intelligentie industriële installaties bewaken en onderhouden, en om dat te bereiken moet AI menselijke teksten kunnen begrijpen. Een artikel over dit onderwerp is gepubliceerd in CIRP Annals (abstract).

Palletrapport: Stand van zaken in de VS palletindustrie
De ontwikkelingen op de Amerikaanse markt voor het gebruik van pallets worden geanalyseerd in het jaarlijkse Pallet Report van Modern Materials Handling en Peerless Research Group (PRG). De vraag naar pallets is groot. Er was echter een sterke stijging van het aantal respondenten dat problemen had met de beschikbaarheid en de kosten van gebruikte houten pallets, en een bescheiden stijging van het aantal bedrijven dat gebruik maakt van half- of volautomatische palletwikkelapparatuur.

Nieuw initiatief om industrie 4.0 te verkennen
De Open Industry 4.0 Alliance werkt samen met Packaging Valley Germany e.V. om fabrikant overschrijdende integratie in de verpakkingsindustrie te realiseren met een focus op master data management, plant analytics en predictive maintenance.

Levering piek in het nieuwe normaal
Metapack heeft een rapport gepubliceerd waarin ze leveringsgegevens en inzichten delen om te plannen voor de piek in het ‘nieuwe normaal'. U kunt het downloaden na het invullen van uw gegevens.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.