Productie, logistiek en inkoop – oktober 2021

02 november 2021

Digital twin ontwikkelingen
Fontys Hogeschool ICT werkt mee aan onderzoek naar de toepassing van digital twins in het werkveld. Simulaties en virtual reality toepassingen worden al langer gebruikt voor het ontwerpen en onderhouden van systemen. Digital twins zijn daarin de volgende stap binnen de Smart Industry/Industrie 4.0. Het project wordt als Euregio Maas-Rijn (EMR) project uitgevoerd binnen het internationale samenwerkingsverband Digital Twin Academy. Het doel is kennis en toepassingen van digital twins te ontsluiten voor het midden en klein bedrijf (MKB).

Traceerbaarheid in de supply chain
De FDA heeft de 12 winnaars bekendgemaakt van de "FDA New Era of Smarter Food Safety Low- or No-Cost Tech-Enabled Traceability Challenge", die werd gelanceerd als onderdeel van de America COMPETES Reauthorization Act van 2010. Een doel van het New Era of Smarter Food Safety initiative is het bereiken van end-to-end traceerbaarheid in het voedselveiligheidssysteem. Een ander doel is het aanmoedigen van de ontwikkeling van creatieve financiële modellen die lage dan wel geen extra kosten met zich meebrengen, in verhouding staan tot de voordelen van deelname en alle levensmiddelenbedrijven in staat stellen om op een schaalbare, kosteneffectieve manier deel te nemen.
Recente vertragingen en verstoringen in de toeleveringsketen hebben een negatieve invloed gehad op het leven van Amerikanen, waardoor velen zich gefrustreerd, boos en bang voelen dat de verstoringen nooit zullen eindigen, volgens een nieuwe studie van Oracle. Uit het onderzoek onder meer dan 1.000 Amerikaanse consumenten bleek dat de zorgen over meer vertragingen in de levering, producttekorten en verstoringen in de hele natie toenemen als gevolg van de opkomst van de COVID-19 Delta-variant, en dat mensen op zoek zijn naar merken om hun zorgen te helpen oplossen.

Artificial Intelligence
Het CBS meldt in de publicatie ICT, kennis en economie 2021 (1,2 MB), dat in 2019 45% van de grote Nederlandse bedrijven een of meer Artificial Intelligence-technologieën gebruikte. Gemiddeld maakte 12% van de bedrijven gebruik van bijvoorbeeld spraakherkenning, machine learning en patroon- of gezichtsherkenning.
Onderzoekers van het MIT hebben RFusion gecreëerd, een robotsysteem dat voorwerpen kan lokaliseren en terugvinden, zelfs als ze onder een stapel begraven liggen. RFusion, is een robotarm met een camera en een radiofrequentie (RF) antenne bevestigd aan zijn grijper. Volgens de onderzoekers is de RFusion-benadering een grote stap voorwaarts voor robotica die opereren in complexe toeleveringsketens waar het identificeren en snel en accuraat "picken" van het juiste item de sleutel is om orders op tijd te kunnen leveren en veeleisende klanten tevreden te houden.

Verpakkingsmachine voor medicijnen in doosjes
Een artikel (470 kB) van Wenzhou Polytechnic, getiteld 'Design and Test of Box Suction and Opening Mechanism of the Medicine Carton Packaging Machine,' is gepubliceerd in het International Core Journal of Engineering.

Optimaliseren van het verpakkingsmanagement
KTH School of Architecture and the Built Environment heeft een rapport (5 MB) gepubliceerd over een supply chain model om het verpakkingsbeheer te optimaliseren van rekken die eigendom zijn van de klant. De rekken worden gebruikt om afgewerkte producten naar de klanten te vervoeren.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.