Productie, logistiek en inkoop – november 2021

03 december 2021

Optimalisatie in de toepassing van vernisbarrière op kartonnen verpakking
Een artikel (1,3 MB) van het Instituto de Pesquisas Tecnológicas do Estado de São Paulo, getiteld, ‘Optimization in the Application of Varnishes Barrier on Cartonboard Packaging’ is gepubliceerd in de Journal of Applied Packaging Research.

Duurzame transportverpakkingen
Een paper (285 kB) van de University of Applied Sciences Upper Austria getiteld 'Sustainable Transport Packaging: Evaluation and Feasibility for Different Use Cases’, is gepubliceerd in LOGI.

Kunstmatige intelligentie (AI) binnen bedrijven
Het Deloitte AI Institute heeft de vierde editie van hun onderzoek (1,3 MB) 'State of AI in the Enterprise' gepubliceerd. Het onderzoek verkent de diepere transformaties die plaatsvinden binnen organisaties die AI gebruiken om waarde te creëren om te begrijpen wat de meeste 'AI-gevoede organisaties' doen om succesvol te zijn. Uit het rapport blijkt dat AI-gevoede organisaties data gebruiken als een middel om AI systematisch in te zetten en op te schalen in alle soorten core-business processen, en wel op een mensgerichte manier.

Logistiek in de farmaceutische sector
DHL heeft een rapport (10,24 MB) gepubliceerd waarin de vitale rol wordt onderzocht die logistiek speelt in de transformatie van de wereldwijde markt voor klinische testen. Hierin wordt gekeken naar de impact die toekomstige regelgeving zal hebben op de toeleveringsketen van de farmaceutische industrie, de redenen waarom er behoefte is aan gedecentraliseerde testen en de voordelen van het implementeren van direct-to-patient leveringsmodellen.
VIL is het Advanced Therapy Medicinal Products (ATMP) project gestart om een antwoord te bieden op de logistieke uitdagingen in de farmaceutische sector. In de farmaceutische sector is een gestroomlijnd logistiek proces van cruciaal belang. De circulaire logistiek van gepersonaliseerde zendingen met ATMP, zoals celtherapie, gentherapie of producten op basis van weefselmanipulatie, is extra complex vanwege de specifieke eisen met betrekking tot temperatuur, betrouwbaarheid en traceerbaarheid.

End-of-Line-apparatuur (EoL)
PMMI heeft het rapport 2021 'End-of-Line Equipment: Purchasing Trends and Design Insights', gepubliceerd waarin een kort overzicht van de EoL-segmenten wordt gegeven. De auteurs kijken ook naar de groeipercentages van elke EoL-machinecategorie, belichten belangrijke industrietrends die van invloed zijn op EoL-apparatuur, onderzoeken de kenmerken van EoL-apparatuur die door eindgebruikers worden gewenst en schetsen wat fabrikanten het meest nodig hebben van OEM's bij het evalueren van EoL-projecten. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Gevolgen van de Corona-crisis voor de supply chain
Machevo & Bulk Vereniging heeft een artikel gepubliceerd over hun enquête, waaruit blijkt dat de impact van de coronacrisis is beperkt gebleven voor de procesindustrie en geen grote problemen heeft opgeleverd. Dat komt vooral door een solide basis en een breed leveringsgebied voor producenten en leveranciers van procesinstallaties, procesengineering, procesautomatisering en procesapparatuur.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.