Productie, logistiek en inkoop – mei 2021

01 juni 2021

Ontwikkelingen en trends in logistiek
BSI heeft zijn jaarlijkse Supply Chain Risk Insights 2021 Report gepubliceerd waarin de trends en bijbehorende risico's worden geïdentificeerd die het komende jaar van invloed zullen zijn op de wereldwijde supply chains. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens. GS1 heeft een artikel gepubliceerd over technologische trends die door disruptieve uitdagingen worden bevorderd of op nieuwe manieren worden ingezet.
MHI heeft een rapport gepubliceerd dat inzicht geeft in de technologische innovatie die plaatsvindt in de supply chain industrie en de bijbehorende uitdagingen voor het personeel. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Nieuwe normen en regelgeving
De Europese Commissie presenteert nieuwe regels en acties om van Europa de mondiale hub voor betrouwbare kunstmatige intelligentie (AI) te maken. De combinatie van het allereerste regelgevingskader voor AI en een nieuw gecoördineerd plan van de Unie en de lidstaten zal de veiligheid en grondrechten van mensen en bedrijven waarborgen en tegelijkertijd het draagvlak voor AI, investeringen en innovatie in de hele EU versterken. Die aanpak wordt aangevuld met nieuwe regels voor machines, die de veiligheidsvoorschriften aanpassen om het vertrouwen van gebruikers in de nieuwe en veelzijdige generatie producten te vergroten. Om de normalisatiewerkzaamheden op dit gebied te organiseren en te ontwikkelen, hebben CEN en CENELEC CEN-CENELEC Joint Technical Committee 21 ‘Artificial Intelligence’ opgericht. Ecommerce Europe meldt dat de Europese Commissie een update (822 kB) heeft gepubliceerd van haar industriestrategie om de wereldwijde overgang naar klimaatneutraliteit en digitalisering te leiden.
ISTA heeft een whitepaper gepubliceerd met de titel 'Load stability performance testing of unitized packaged-products for transit'. U kunt de paper downloaden na het invullen van uw gegevens. Onlangs heeft ISO deskundigencomité ISO/TC 315 ‘Cold chain logistics’ opgericht om op dit gebied normen te ontwikkelen die de sector moeten helpen efficiënter te werken, potentiële verliezen te beperken en veilige en betrouwbare diensten te verlenen.
ANSI heeft een nieuwe norm gepubliceerd, getiteld ANSI/PLASTICS B151.27-2021: Safety Requirements For Robot / Injection Molding Machine Systems, waarmee de efficiëntie van spuitgietmachines wordt verbeterd door ze te koppelen aan robotica.

Automatisering, robotisering en blockchain-technologie
Onderzoekers van Politeknik Negeri Sriwijaya hebben een paper (939 kB) gepubliceerd in SINERGI getiteld 'Motion control analysis of two collaborative arm robots in fruit packaging system'. WUR heeft een artikel gepubliceerd over blockchain in de landbouw. Blockchain voorziet consumenten, boeren en andere belanghebbenden van informatie, en het vereenvoudigt certificering en fraudedetectie. Het kan worden gebruikt om transparantie, duurzaamheid en eerlijke compensatie te verbeteren. Holland Circular Hotspot en UPCM hebben samen een rapport (23 MB) gepubliceerd met inzichten en voorbeelden uit Nederland voor een circulaire maakindustrie. Ze willen daarmee de maakindustrie over de hele wereld inspireren om aan de slag te gaan met circulair ondernemen.
Murray State University heeft een Honors Thesis (4 MB) gepubliceerd van Lauren Zinzilieta getiteld Automated Bottling Station - Packaging System. Fictiv heeft hun 2021 State of Manufacturing Report' gepubliceerd, dat een industrie laat zien die al snel weer opkrabbelt met investeringen in digitale transformatie gericht op het verbeteren van snelheid, veerkracht en duurzaamheid. Transporeon heeft een onderzoek gepubliceerd over de huidige staat en toekomstige richting van de markt voor het realtime inzichtelijk maken van productstromen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.