Productie, logistiek en inkoop – juni 2021

28 juni 2021

Ontwikkelingen in logistiek
DHL heeft een whitepaper (15.4 MB) gepubliceerd met de titel "Revisiting Pandemic Resilience", waarin wordt teruggekeken en licht wordt geworpen op wat de logistieke sector heeft geleerd van de race tegen COVID-19.
Uit een nieuwe studie van ToolsGroup en CSCMP is gebleken dat slechts 3% van de bedrijven geen COVID-gerelateerde bedrijfsimpact heeft ondervonden. 42% van de organisaties zegt dat de pandemie hun digitaliseringsplannen heeft versneld. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Terwijl de COVID-19-crisis wereldwijd ernstige verstoringen veroorzaakte in de toeleveringsketens, werd duidelijk welke bedrijven veerkracht in hun toeleveringsketens hebben ingebouwd. De Gartner Supply Chain Top 25 voor 2021 identificeert en profileert bedrijven die het post-pandemische landschap effectief navigeren door uitmuntendheid in supply chain management. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Amazon Europees innovatielab
Amazon Operations heeft zijn nieuwe European Operations Innovation Lab onthuld, ontworpen om de ervaring van werknemers te verbeteren door de ontwikkeling van geavanceerde technologieën die veiligere manieren van werken ondersteunen. Het lab is gevestigd in Vercelli, Noord-Italië, en richt zich op het testen en ontwikkelen van toekomstige technologieën om de veiligheid in de faciliteiten in Europa te helpen verbeteren en tegelijkertijd de werknemers te ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden. De nieuwe ondersteunende technologieën omvatten onder meer sorteermachines voor artikelen, pallet-verplaatsers, bakkenophalers, automatisch geleide voertuigen en robotsorteermachines.

Samenwerken aan fabriek van de toekomst voor voedsel- en drankenfabrikanten
In een recent rapport roept Siemens op tot een cultuuromslag in de samenwerking tussen voedsel- en drankenproducenten en machinebouwers om een fabriek van de toekomst te creëren. Het onderzoeksrapport is gebaseerd op een kwantitatief en kwalitatief onderzoek met interviews met 25 van de grootste voedsel- en drankfabrikanten in het Verenigd Koninkrijk, samen met de machinebouwers die hen voorzien van de technologie voor productie en verpakken. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

OEE van de speciaalbier industrie

OFS heeft haar Craft Brewers Benchmark Report gepubliceerd waarin zij de productie van miljoenen liters bier door brouwerijen heeft geanalyseerd in een poging de belangrijkste prestatie benchmark gegevens vast te stellen. Het rapport toont hoe gegevens kunnen worden gebruikt om de efficiëntie van de verpakkingslijn te verbeteren en een impact te hebben op de bottom line van een brouwer. Uit de gegevens blijkt dat ambachtelijke brouwers het weliswaar goed doen op het gebied van snelheid en afvalvermindering, maar dat het sectorgemiddelde voor de werkelijke productietijd over de hele productielijn iets meer dan 50% bedroeg. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.