Productie, logistiek en inkoop – februari 2024

05 maart 2024

Ontwikkelingen in supply chain management
Een rapport (8,58 MB) van Deloitte biedt inzicht in hoe toonaangevende bedrijven innovatie strategisch stimuleren om de toekomst vorm te geven en verandering te katalyseren in de komende jaren - zélfs in uitdagende marktomstandigheden.
In een whitepaper onderzoekt PMMI hoe eindgebruikers kiezen welke op afstand verleende diensten ze willen gebruiken en in welke diensten ze investeren voor de toekomst, welke barrières eindgebruikers ervan weerhouden om bepaalde diensten te gebruiken in plaats van andere en hoe op afstand verleende diensten tekorten aan vaardigheden in het personeelsbestand kunnen verhelpen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

AI en generatieve AI (GenAI),
Volgens nieuw onderzoek van McKinsey hebben bedrijven met sterke digitale en AI-capaciteiten ontdekt hoe ze toegevoegde waarde kunnen genereren. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Een rapport (2,79 MB) van ABN AMRO verkent diverse duurzame toepassingen van generatieve AI (GenAI) aan de hand van de investeringen in startups en scale-ups die actief zijn in GenAI. Zo worden deze toepassingen al stevig omarmd in de hoek van bedrijfsrapportages en analyses op klimaatrisico en klimaatimpact.
Volgens een onderzoek (16,38 MB) van Deloitte blijven de verwachtingen voor GenAI hoog, maar voelen velen druk om snel waarde te realiseren en tegelijkertijd risico's te beheersen.

Robots – nieuwe ontwikkelingen
MIT-onderzoek toont aan dat meerdere AI-modellen robots helpen om complexe plannen transparanter uit te voeren. Een multimodaal systeem gebruikt modellen die zijn getraind op taal, visie en actiegegevens om robots te helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van plannen voor huishoudelijke, bouw- en productietaken.
Het BruBotics-team (Human Robotics Research Center) van imec-VUB heeft een revolutionaire zelfvergrendelende en zelfherstellende zuignap ontwikkeld die veel duurzamer is dan de zuignappen die momenteel in de industrie gebruikt worden.

Risicobeoordeling voor de distributie van temperatuurgevoelige producten
Het ISTA Pharma Committee en de Shipping & Distribution Risk Assessment Working Group hebben een white paper gepubliceerd met een overzicht voor het ontwikkelen van een Distribution Risk Assessment (RA) voor de distributie van temperatuurgevoelige productzendingen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Logistiek onderzoek
Een Hacettepe University studie (646 kB) getiteld; ' Improved Chain-based Multi-Output Classification for Packaging Planning' is gepubliceerd in Procedia Computer Science.
Een Poznan University of Life Sciences studie (7,7 MB) getiteld; ‘Estimation of the Compressive Strength of Cardboard Boxes Including Packaging Overhanging on the Pallet’ is gepubliceerd in Applied Sciences.
Een Jinan University-studie (1,77 MB) getiteld; 'Analysis of Vibration Transmission Path in Packaging System and Design of Teaching Experiment' is gepubliceerd in Shock and Vibration.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.