Productie, logistiek en inkoop – februari 2021

01 maart 2021

Ontwikkelingen in logistiek
ASTM heeft de publicatie over Smart and Sustainable Manufacturing in the Post-COVID-19 Manufacturing Era aangekondigd. U kunt deze special downloaden na het invullen van uw gegevens. Verder blijkt uit het nieuwe Digital 2021 rapport van DataReportal dat ‘connected tech’ het afgelopen jaar een nog essentiëler onderdeel is geworden van het leven van mensen, waarbij sociale media, e-commerce, streaming content en videogames in de afgelopen 12 maanden allemaal een aanzienlijke groei hebben doorgemaakt.

Artificial Intelligence alliantie en ontwikkelingen in smart manufacturing
Nederland en Duitsland slaan de handen ineen om de uitwisseling en toepassingen op het gebied kunstmatige intelligentie (AI) tussen bedrijven te bevorderen. Daarvoor is Duits-Nederlandse fieldlab Artificial Intelligence for Digital Twins (AI4DT) opgericht.
Onderzoekers van de Yildiz Technical University hebben een paper (355 kB) gepubliceerd in de Proceedings of 10th International Symposium on Intelligent Manufacturing and Service Systems, getiteld Product quality control in industrial manufacturing band and packaging automation with linear moving arm.

Supply chain uitdagingen en trends
De januari-februari editie (27,3 MB) van Supply Chain Management Review analyseert de uitdagingen voor de e-commerce supply chain.
Cloudleaf heeft een enquête gehouden onder supply chain beslissers in de VS in de farmaceutische en voedsel- & drankenindustrie. Productschade of bederf, onverwachte vertragingen, temperatuurschommelingen, verloren of misplaatste voorraad en compliance issues zijn de top 5 van de huidige supply chain uitdagingen die deze twee industrieën teisteren. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
De nieuwe wereldwijde trendstudie (1,1 MB) ‘The great shakeout’ van Kearney, toont hoe voedselverwerking, verpakking, distributie en verkoop evolueren als gevolg van COVID-19.
Het rapport (6 MB) “Het wegtransport gedurende COVID-19 en nadien” van Panteia stelt dat de huidige groei van de koerier- en pakketdiensten structureel is; de komende vijf jaar wordt een explosieve, structurele groei verwacht van 31% tot 42%.
Uit onderzoek van Orange Business Services blijkt dat de supply chains van 40% van de multinationals niet in staat waren het hoofd te bieden aan de door COVID-19 veroorzaakte crisis. Dit heeft de houding ten opzichte van risico’s drastisch veranderd. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Nieuwe robotontwikkelingen en informatie over drone-regelgeving
Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft Q&A’s gepubliceerd over de nieuwe Europese regels voor vliegen met drones vanaf 31 december 2020 gepubliceerd.
TU Delft meldt een nieuw op optische flow gebaseerd leerproces waarmee robots afstanden kunnen inschatten op basis van de vorm, kleur, textuur van objecten.
Geïnspireerd door de van kleur veranderende huid van inktvissen, octopussen en pijlinktvissen, hebben Rutgers -ingenieurs een 3D-geprinte slimme gel gemaakt die van vorm verandert bij blootstelling aan licht, "kunstmatige spier" wordt en kan leiden tot nieuwe militaire camouflage, zachte robotica en flexibele beeldschermen.
Locus Robotics heeft een eBook gepubliceerd met de titel Multi-Bot Fulfillment Solution over de toekomst van de robotica in een post-pandemische wereld. U kunt het eBook downloaden na het invullen van uw gegevens.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.