Productie, logistiek en inkoop – augustus 2021

30 augustus 2021

Ontwikkelingen in de supply chain
Volgens Smithers heeft de COVID-19 pandemie de grootste schok toegebracht aan de toeleveringsketens voor verpakkingen in de afgelopen jaren, waardoor bedrijven gedwongen worden hun toeleveringsketen, inkoop en logistieke strategieën opnieuw te evalueren. Een infographic dat u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens kijkt naar de belangrijkste factoren en de gevolgen voor de verpakkingsketen.
MIT heeft het 2021 State of Supply Chain Sustainability rapport (7,9 MB) gepubliceerd, waarin de bevindingen wijzen op een groeiend momentum voor duurzaamheidsinspanningen in het beheer van toeleveringsketens.
Accenture heeft cross-industry onderzoek (2,3 MB) uitgevoerd om te begrijpen hoe de rol van een supply chain leider evolueert met het drievoudige mandaat van relevantie, veerkracht en verantwoordelijkheid binnen de supply chain functie.

Etiketteringstechnologie om kwaliteit en efficiëntie te verbeteren
Volgens onderzoek in opdracht van NiceLabel geeft meer dan driekwart (76%) van de IT-directeuren in de productiesector in de VS, het VK, Duitsland en Frankrijk toe, dat elk jaar meer dan 10% van de goederen van hun organisatie onjuist wordt geëtiketteerd. Dit loopt op tot meer dan 25% van de goederen voor meer dan een kwart (26%) van de organisaties wereldwijd en bijna 1 op de 5 (18%) in de VS. U kunt het onderzoek downloaden na het invullen van uw gegevens.
Czestochowa University of Technology onderzoek (791 kB), met de titel "Management of packaging labeling technology in the context of improving the final product quality and work safety", is gepubliceerd in het vakblad CzOTO 2021. University of Science and Technology in Bydgoszcz onderzoek (370 kB), getiteld ‘Ecological analysis of selected stages of the food packaging production process', is gepubliceerd in hetzelfde vakblad.

Duurzame inkoop blijkt sleutel tot veerkracht supply chain
Ecovadis heeft de Sustainable Procurement Barometer 2021 gepubliceerd, die een kritisch inzicht biedt in het groeiende besef dat duurzaam inkopen van fundamenteel belang is voor het opbouwen van veerkracht in organisaties en toeleveringsketens, het beperken van risico's en het stimuleren van resultaten. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Automatisering en digitalisering
Extenda Retail heeft een rapport gepubliceerd dat magazijnrobotica en automatisering analyseert en trends onderzoekt. Bovendien schetst het hoe robots en automatisering kunnen worden geïntroduceerd in elk bedrijf, ongeacht de grootte, en hoe de kosten aanzienlijk kunnen worden verlaagd, terwijl de efficiëntie wordt verhoogd. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
L.E.K. Consulting heeft een artikel gepubliceerd over het identificeren van de factoren die digitaal succes voor industriële bedrijven stimuleren.
Deloitte heeft een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat wie quality engineering (QE) omarmt als katalysator voor snelheid, wendbaarheid en bedrijfsprestaties, in de toekomst beter gepositioneerd zal zijn in een zeer competitieve, snelle markt. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
APQC heeft zijn zevende jaarlijkse Supply Chain Management Priorities and Challenges onderzoek uitgevoerd om meer te weten te komen over prioriteiten en trends van organisaties. Als onderdeel hiervan heeft APQC gekeken naar de aandachtsgebieden voor sourcing en procurement. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.