Onderzoek naar Nederlandse ‘plastic soep’ van start

28 mei 2015

Technologiestichting STW investeert in een nieuw onderzoeksproject dat in kaart brengt hoezeer de Nederlandse binnenwateren zijn vervuild met extreem kleine plasticdeeltjes. In het project gaan wetenschappers van Wageningen UR en de Universiteit Utrecht nieuwe methoden ontwikkelen om kennis over de plasticvervuiling op te bouwen. Het onderzoeksproject heet Technologies for the Risk Assessment of MicroPlastics (TRAMP).
Het project moet de komende 4 jaar antwoord geven op de vraag hoe je extreem kleine plastic nanodeeltjes kunt meten, in hoeverre Nederlandse zoetwatergebieden ermee vervuild zijn en hoe je de schadelijkheid daarvan kunt vaststellen (Nieuwsbericht Wageningen UR, 28 april 2015).
Klik hier voor het persbericht.
Klik hier voor meer informatie over de Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval die op 8 september plaatsvindt.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.
Met de NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. De MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.