NVC-visie op circulaire economie en verpakken Europa

18 augustus 2015

De Europese Commissie werkt aan een circulaire economie strategie om Europa in een meer concurrerende grondstof-efficiënte economie te veranderen. De verpakkings- en afvalsector worden in de beschouwing meegenomen. De Commissie bezint zich op de vraag hoe het doel van een circulaire economie efficiënt kan worden bereikt, op een wijze die volledig in lijn is met de agenda voor werkgelegenheid en groei. Ze verwelkomt bijdragen van organisaties zoals onze vereniging. Alle bijdragen worden via internet gepubliceerd.
Op 18 augustus 2015 heeft NVC zijn inbreng voor deze Publieke Consultatie aangeleverd. Het gaat daarbij om het toepassen van het circulaire economie concept in het verpakken.
Klik hier voor de NVC-input voor de Europese Commissie (198 kB).
Klik hier voor meer informatie over de EU Publieke Consultatie.
Klik hier voor meer informatie over het NVC Actualiteitencollege De circulaire economie in verpakken: Quo Vadis? (8 september 2015 in Gouda).

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update