NL: Wat vinden consumenten van beëindigen statiegeld?

04 mei 2015

Op dit moment bestaan er twee systemen voor de inzameling en recycling van plastic verpakkingsafval naast elkaar: het Plastic Heroes-systeem (130 kiloton per jaar) en het statiegeldsysteem (26 kiloton per jaar). TNS NIPO heeft in opdracht van het Afvalfonds Verpakkingen onderzoek gedaan naar wat consumenten vinden van het afschaffen van het statiegeldsysteem.
Op de vraag of het de consument iets uitmaakt met welk systeem kunststof verpakkingsafval gerecycled wordt, antwoorden 7 op de 10 dat het hun niets uitmaakt hoe dit gebeurt. 46% is positief over het samenbrengen van het huidige statiegeldsysteem met het Plastic Heroes systeem.
Klik hier voor het onderzoek (493 kB).
Klik hier voor meer informatie over de Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval die op 8 september plaatsvindt.
Met de NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. De MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.