NL: Verbod op gratis kunststofdraagtasjes vanaf 1-1-2016

27 februari 2015

In een brief van 26 februari 2015 aan de Tweede Kamer, gaat staatssecretaris Mansveld in op het reduceren van het gebruik van draagtassen. Zij stelt dat de grootste milieuwinst te halen is door minder draagtassen aan te bieden. Er zal dan ook gewerkt worden aan een brede communicatieaanpak en gratis kunststof draagtassen zullen worden verboden.
Het verbod zal per 1 januari 2016 ingaan en heeft betrekking op gratis kunststof tassen bij de toonbank. Er zal een uitzondering gemaakt worden voor kunststof tassen die noodzakelijk zijn vanwege functionaliteit en voedselveiligheid. Of biobased en biodegradable tassen uitgezonderd gaan worden, wordt nog bekeken.
Klik hier voor de brief.
Met de NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. De MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.