NL: Verbod gratis draagtasjes nog steeds gepland per 1-1-2016

26 november 2015

De laatste tijd zijn verschillende artikelen verschenen waarin gesuggereerd werd dat het verbod op gratis kunststof draagtasjes uitgesteld is, onder andere vanwege het aftreden van staatssecretaris Mansveld. Het NVC heeft dit gecheckt bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de beoogde invoerdatum staat nog steeds op 1 januari 2016. De conceptregeling staat geagendeerd op 17 december tijdens het Algemeen Overleg.
In de regeling wordt een verbod ingevoerd op het gratis verstrekken van plastic draagtassen op plaatsen van verkoop, inclusief composteerbare of biologisch afbreekbare plastic draagtassen. Het verbod heeft betrekking op alle draagtassen ongeacht de wanddikte.
Klik hier voor de conceptregelgeving (738 kB).
Met de NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. De MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.