NL Tweede Kamer debat 17 dec: o.a. verbod gratis plastic zak

17 december 2015

Op 17 december 2015 vond in de Tweede Kamer een Algemeen Overleg over de circulaire economie plaats. Een van de besproken onderwerpen was het verbod op gratis kunststof draagtasjes per 1 januari 2016 en hoe dit gehandhaafd gaat worden. Op 9 december heeft staatssecretaris Dijksma een brief aan de Tweede Kamer gestuurd met antwoorden op Kamervragen van Dijkstra hierover.
Op 14 december heeft ze eveneens een brief gestuurd waarin zij ingaat op toezeggingen die in de juni vergadering zijn gedaan waaronder een update omtrent de status van de brancheverduurzamingsplannen. Op 15 december zijn de plannen gepubliceerd voor de wijnhandelaren en voor de cosmetica- en zeepbranche.
Klik hier voor de definitieve regelgeving.
Klik hier voor de brief van 9 december (239 kB).
Klik hier voor de brief van 14 december.
Klik hier voor het brancheverduurzamingsplan voor wijnhandelaren (628 kB).
Klik hier voor het brancheverduurzamingsplan voor de cosmetica- en zeepbranche (989 kB).
Klik hier voor meer informatie over de laatste stand van zaken omtrent de brancheverduurzamingsplannen.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (7 september 2016).
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.