NL: Twee rapporten over zwerfafval verschenen

01 september 2015

RWS Leefomgeving (Ministerie van IenM) heeft Milieu Centraal gevraagd informatie over zwerfafval op een rijtje te zetten. Het resulterende rapport bevat een beschrijving van beleid, uitvoering en monitoring op het gebied van zwerfafval in Nederland en in het omringende buitenland. Daarnaast signaleert het kennishiaten.
Rebel heeft namens Nederland Schoon getracht de afbraaktijden in kaart te brengen van 25 producten die vaak in het Nederlandse zwerfafval voorkomen. Bij gebrek aan betrouwbare wetenschappelijke data heeft Rebel via deskresearch inzichtelijk gemaakt wat er online door belangenorganisaties, onderwijs- en publieke instellingen wordt gecommuniceerd.
Klik hier voor het rapport van Milieu Centraal (1,99 MB).
Klik hier voor het rapport van Rebel (1,23 MB).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.