NL: Tarieven afvalbeheersbijdrage verpakkingen 2016 bekend

01 september 2015

De tarieven voor de Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen zijn gebaseerd op de kosten om per materiaal aan de wettelijke producentenverantwoordelijkheid te voldoen. De recycling van drankenkartons heeft zich snel ontwikkeld en inmiddels zamelt ruim de helft van de Nederlandse gemeenten drankenkartons gescheiden in. Ook is het volume gerecyclede kunststof verpakkingen groter geworden. Dit zorgt voor een aanzienlijke stijging van de totale ketenkosten en daarom moeten de tarieven voor beide materialen per 1 januari 2016 naar boven worden bijgesteld.
De tarieven voor andere materialen dalen juist licht want de systeemkosten zijn lager dan begroot (Nieuwsbrief Afvalfonds Verpakkingen, 21 juli 2015).
Klik hier voor de nieuwsbrief (1,21 MB).
Klik hier voor de tarieven.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.