NL: Statiegeld op grote flessen blijft bestaan

18 juni 2015

Het statiegeldsysteem voor grote plastic frisdrankflessen blijft bestaan. Uit onderzoek van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) blijkt dat er nog steeds verpakkingen met PVC in de supermarkt liggen. Dit voldoet niet aan de voorwaarden voor het vrijgeven van statiegeld.
Daarnaast komt er een beloning voor het inleveren van kleine plastic flesjes en blikjes, bij de kassa hoeft hiervoor echter bij aankoop geen extra bedrag te worden betaald zoals bij statiegeld. In januari 2016 willen de partijen beginnen met een proef bij een groot aantal gemeenten. De staatssecretaris heeft dit gemeld in een brief aan de Tweede Kamer (Nieuwsbericht Rijksoverheid, 18 juni 2015).
Klik hier voor het nieuwsbericht.
Klik hier voor de brief met de bijbehorende bijlagen.
Klik hier voor meer informatie over de Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (8 september).
Met de NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. De MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.