NL: Resultaten recycling verpakkingen in 2014 gepubliceerd

29 oktober 2015

Het Afvalfonds Verpakkingen heeft de resultaten van de monitoring van het recyclen van verpakkingen in Nederland over het jaar 2014 gepubliceerd. Het recyclingpercentage van alle verpakkingen (totaal) in 2014 ligt boven de minimale Europese doelstelling, maar onder de Nederlandse wettelijke doelstelling.
Het recyclingpercentage van glas is in 2014 licht gedaald. Het recyclingpercentage bij metalen verpakkingen is gestegen. Hetzelfde geldt voor hout, waarbij het recyclingpercentage van hout nog wel onder het in de raamovereenkomst afgesproken doel blijft. Het recyclingpercentage voor kunststof ligt boven de in de raamovereenkomst afgesproken doelen: voor 2014 44% met als streven 46%.
Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor het rapport (1,61 MB).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.