NL: Reactie kabinet 3 EC consultaties circulaire economie

29 oktober 2015

In juni en juli dit jaar lanceerde de Europese Commissie drie separate consultaties inzake de verwachte Commissievoorstellen voor circulaire economie. Het betreft twee publieke consultaties en één consultatie gericht op lidstaten. Op 14 oktober 2015 heeft staatssecretaris Mansveld de reactie van het kabinet op deze consultaties naar de Tweede Kamer gestuurd.
Het betreft reacties op: 1) Publieke consultatie over circulaire economie in het algemeen, 2) Publieke consultatie over het functioneren van afvalmarkten en 3) Consultatie voor Lidstaten over circulaire economie in het algemeen. Na het daadwerkelijk verschijnen van het Commissievoorstel zal het kabinet haar standpunt vormen.
Klik hier voor de aanbiedingsbrief en de drie reacties.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.