NL: PVDC valt onder ban PVC in supermarktverpakkingen

02 februari 2015

Eén van de prestatiegaranties uit de Raamoverkomst is het beëindigen van het gebruik van PVC in supermarktverpakkingen tenzij niet anders mogelijk. Het KIDV heeft de lijst ‘tenzij niet anders mogelijk’ gepubliceerd: coating in metalen verpakkingen; liner voor kroonkurken van ‘twist-off’ flessen voor eenmalig gebruik; folie voor spruitgroente et cetera en bepaalde verpakkingsmaterialen in de farma sector.
PVDC staat niet op deze lijst en dus willen Nederlandse supermarkten niet dat PVDC in hun verpakkingen wordt gebruikt. Het KIDV geeft aan dat er vervangende folies zijn, zoals SIOx en AIOx – gebaseerde folies. Voor alle duidelijkheid: het betreft dus geen totaalverbod op PVC/PVDC in verpakkingen.
Klik hier voor meer informatie.
Met de NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. De MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.