NL: Plan van aanpak retoursysteem kleine PET-flesjes/blikjes

29 oktober 2015

Voor de zomer zijn gesprekken gevoerd met het verpakkende bedrijfsleven, de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en Stichting Natuur en Milieu over een creatieve aanpak voor de inzameling van kleine flesjes en blikjes. Naar aanleiding van die gesprekken is er een brede coalitie geformeerd die een plan van aanpak heeft gemaakt voor pilots met innovatieve retourpremie- of beloningssystemen. Het plan is op 14 oktober 2015 naar de Tweede Kamer gestuurd. Per 1 januari 2016 wordt een start gemaakt met deze aanpak die als proefproject op landelijke schaal in 2016 en 2017 wordt doorgezet. Op basis van de resultaten wordt een uitgewerkt en landelijk dekkend plan per 1 januari 2018 ingevoerd.
Klik hier voor de aanbiedingsbrief.
Klik hier voor het plan van aanpak (222 kB).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.