NL: Ontwerpregeling verbod gratis plastic tasjes gepubliceerd

27 oktober 2015

Op 9 oktober 2015 is het ontwerp van de Regeling beheer verpakkingen betreffende de vermindering van het verbruik van lichte plastic draagtassen naar de Tweede Kamer gestuurd. Het streven is de Regeling op 1 januari 2016 in werking te laten treden.
In de regeling wordt een verbod ingevoerd op het gratis verstrekken van plastic draagtassen op plaatsen van verkoop, inclusief composteerbare of biologisch afbreekbare plastic draagtassen. Het verbod heeft betrekking op alle draagtassen ongeacht de wanddikte. Een uitzondering wordt o.a. gemaakt voor zeer lichte plastic draagtassen die om redenen van hygiëne zijn vereist of die als primaire verpakking voor losse levensmiddelen wordt verstrekt.
Klik hier voor de aanbiedingsbrief.
Klik hier voor de ontwerpregeling (738 kB).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.