NL: Onderzoek naar functioneren statiegeldsysteem

01 september 2015

Studenten van de Universiteit Utrecht hebben onderzoek gedaan naar het functioneren van het huidige statiegeldsysteem (SGS) in Nederland. Het onderzoek bestaat uit twee onderdelen waarbij eerst gekeken wordt naar het huidige SGS en daarna naar mogelijkheden voor verbetering vooral gebaseerd op een vergelijkende landenanalyse. Zij concludeerden dat het Nederlandse SGS een hoog inzamelpercentage voor PET-flessen (95%) heeft, maar dat het systeem ook tekortkomingen heeft. De geïdentificeerde clusters van systeemfalen zijn een gebrek aan ontwikkeling, de oneerlijke verdeling van de kosten en inspanningen en een gebrek aan efficiëntie en kosteneffectiviteit.
Klik hier voor het onderzoek (1,05 MB).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.