NL: Milieueffectanalyse beleid verpakkingen gepubliceerd

25 juni 2015

TNO en CE Delft hebben een milieueffectanalyse uitgevoerd naar de effectiviteit van de Raamovereenkomst Verpakkingen 2013-2022 (ROV). In de analyse is ook het afschaffen van statiegeld op grote PET-flessen meegenomen. Door het afschaffen van het statiegeldsysteem ontstaat een milieunadeel. In de analyse is uitgegaan van 27,9 kton statiegeld PET op de markt. 13,8 kton moet worden gecompenseerd bij de aanname dat 55% van de flessen via Plastic Heroes ter recycling wordt aangeboden, t.o.v. 95% via het statiegeldsysteem. Dit is 3% van de 460 kton die jaarlijks op de markt komt. Het milieunadeel kan dus gecompenseerd worden door hogere recyclingdoelstellingen dan afgesproken te halen.
Klik hier voor de Milieueffectanalyse (4,84 MB).
Klik hier voor meer informatie over de Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (8 september).
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. De MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.