NL: Milieueffectanalyse beleid verpakking en verpakkingsafval

27 mei 2015

In opdracht van staatssecretaris Mansveld (IenM) wordt een milieueffectanalyse uitgevoerd naar de effectiviteit van het Nederlandse overheidsbeleid ten aanzien van verpakking en verpakkingsafval. Hierin wordt het effect van de Raamovereenkomst vergeleken met de situatie in 2012. De resultaten worden verwacht in juni 2015.
Op 8 september 2015 organiseert het NVC een Inspiratiemeeting (IM) over dit onderwerp. IM’s staan onder leiding van een onafhankelijke vakjournalist c.q. gespreksleider en reportages van deze bijeenkomsten worden in diverse media (print en online) opgenomen. Deelname aan deze inspiratiemeeting is op uitnodiging, maar er is ook plaats voor een beperkt aantal toehoorders.
Klik hier voor meer informatie over de Inspiratiemeeting.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.
Met de NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. De MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.