NL: Milieu – Antwoorden aan Tweede Kamer en verslag debat

01 september 2015

Op 24 juni 2015 zijn 3 brieven naar de Tweede Kamer gestuurd met antwoorden op Kamervragen. Een van de brieven gaat over de onduidelijkheid van cijfers bij inzameling en verwerking van PET-flessen en Plastic Heroes. Een tweede brief betreft het verbod op gratis kunststof tassen. De derde brief gaat over het afschaffen van statiegeld en het opnieuw niet nakomen van gemaakte afspraken over het gebruik van PVC in verpakkingsmateriaal door de supermarktketens. Op 25 juni vond in de Tweede Kamer een Algemeen Overleg over grondstoffen en afval plaats. Een van de besproken onderwerpen was de voortgangsrapportage van de Raamovereenkomst Verpakkingen. Op 10 augustus is het verslag definitief vastgesteld.
Klik hier voor de brief over PET-flessen (247 kB).
Klik hier voor de brief over gratis kunststof tassen (305 kB).
Klik hier voor de brief over statiegeld (139 kB).
Klik hier voor het verslag van het Algemeen Overleg (152 kB).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.