NL legal opinion: Naleving Raamovereenkomst in 2014

25 juni 2015

In april 2014 heeft ‘afvaladvocaat’ mr. R. Hörchner op verzoek van een aantal partijen een Legal Opinion over de naleving van de Raamovereenkomst Verpakkingen uitgebracht. De conclusie was dat het bedrijfsleven de Raamovereenkomst op 9 elementaire onderdelen niet was nagekomen.
Op verzoek van dezelfde partijen heeft de advocaat nu onderzocht of in 2014 wel aan de eisen is voldaan. In een nieuwe Legal Opinion concludeert hij dat dit niet het geval is. Volgens hem heeft het bedrijfsleven op vier elementaire, algemene onderdelen niet voldaan. Zo zou het bedrijfsleven onder andere zes prestatiegaranties betreffende de afschaffing van statiegeld niet hebben nageleefd.
Klik hier voor een samenvatting van de Legal Opinion (85 kB).
Klik hier voor de volledige Legal Opinion (972 kB).
Klik hier voor meer informatie over de Inspiratiemeeting Effectiviteit milieubeleid verpakkingen en verpakkingsafval (8 september).
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. De MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.