NL: In 2016 eenmalige logistieke hulpmiddelen administreren

27 oktober 2015

Voor logistieke hulpmiddelen is geen Afvalbeheersbijdrage Verpakkingen aan het Afvalfonds Verpakkingen verschuldigd. Logistieke hulpmiddelen hoefden tot nu toe ook niet opgenomen te worden in de verpakkingenadministratie. Het verpakkende bedrijfsleven moet vanaf 2016 ook de eenmalige logistieke hulpmiddelen registreren, zodat in 2017 aangifte kan worden gedaan. Het is de bedoeling om ook de inzameling en recycling van deze verpakkingen beter in kaart te brengen. Voor deze logistieke hulpmiddelen hoeft dus geen bijdrage te worden betaald en de gemelde kilogrammen tellen ook niet mee voor de aangiftedrempel van 50.000 kg. Voor meermalige logistieke hulpmiddelen verandert er niets.
Klik hier voor meer informatie (kies ‘Logistieke Hulpmiddelen’ in het menu links).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.