NL: Eerste set brancheverduurzamingsplannen gereed

27 augustus 2015

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) heeft de eerste set brancheverduurzamingsplannen naar het Ministerie van Infrastructuur en Milieu gestuurd. Het betreft de plannen voor de volgende branchegroepen: ‘groenten en fruit’, ‘levensmiddelen en diervoeding’ en ‘e-commerce’. Het deelplan voor het gebruik van r-PET in frisdrank- en sapflessen is ook meegestuurd.
In de Raamovereenkomst Verpakkingen 2013-2022 en het bijbehorende Addendum is afgesproken dat branches plannen opstellen om productverpakkingscombinaties voor 2018 te verduurzamen en dat zij daarin de hoogst haalbare doelen als uitgangspunt nemen. Branches zullen dit in 2018 ook doen voor 2022.
Klik hier voor de begeleidende brief van het KIDV (814 kB).
Klik hier voor meer informatie.
Klik hier voor het plan van de groenten en fruit branche (2,94 MB).
Klik hier voor het plan van de levensmiddelen en diervoeding branche (1,51 MB).
Klik hier voor het plan van de e-commerce branche (918 kB).
Klik hier voor het plan voor r-PET in frisdrank- en sapflessen (453 kB).
Met de NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. De MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.