NL: Antwoorden Kamervragen verbod gratis kunststof tasjes

26 maart 2015

Op 26 februari 2015 zijn de schriftelijke antwoorden op Kamervragen van het lid Remco Dijkstra gepubliceerd over de plannen om de hoeveelheid plastic tassen in Nederland terug te dringen.
Staatssecretaris Mansveld geeft aan dat er soms geen goed alternatief is. Dat gaat met name op voor natte producten zoals vlees of vis vanwege functionaliteit en voedselveiligheid. Als dat het geval is, dan volgt daar een uitzondering voor. Zij bekijkt nog of biobased en biodegradable tassen uitgezonderd gaan worden. Aangezien het voorgenomen verbod zich niet verder uitstrekt dan aan de kassa hoeft er geen sprake te zijn van een uitzondering voor plastic tasjes voor fruit en groenten in de supermarkten.
Klik hier voor de antwoorden.
Met de NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. De MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.
Klik hier voor meer informatie over de NVC E-Workshop Sustainable Innovation in Packaging.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.