MSc Afstudeerverslag Mechanisch recycled post-consumer PP

28 september 2015

Er komt steeds meer belangstelling voor de circulaire economie. Wat wordt met dit begrip bedoeld en in welke mate biedt ‘circulair denken’ oplossingen voor het verpakken van producten en het verwerken van de daaruit voortvloeiende gebruikte verpakkingsmaterialen?
In een NVC Actualiteitencollege gehouden op 8 september 2015 presenteerde Emma van Bruggen MSc de resultaten van haar afstudeerwerk aan de TU Delft, waarmee ze met eindcijfer 9 haar Mastertitel behaalde: “Circular economy of mechanical recycled post-consumer PP”. Er was tevens aandacht voor de input die het NVC naar de Europese Commissie heeft gestuurd in het kader van de Publieke Consultatie over de circulaire economie.
Klik hier voor het MSc afstudeerverslag van Emma van Bruggen (8,35 MB).
Klik hier voor de NVC-input naar de Europese Commissie over de circulaire economie en verpakken (198 kB).
Met NVC MERGE (Members-only Environmental Regulations Guide) blijft u op de hoogte van de eisen die op milieugebied gesteld worden aan verpakkingen. MERGE is gratis en exclusief voor NVC-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411. Dit bericht is ook opgenomen in ons maandelijkse overzicht, de NVC Members-only Update.