Marketing, verkoop en consumentengedrag – september 2021

05 oktober 2021

Trends in verpakken
Een Euromonitor-artikel onderzoekt de invloed van consumentenvoorkeuren, regelgeving en megatrends op verpakkingen voor de wereldwijde markt voor consumptiegoederen. Een artikel (751 kB) over de Europese verpakkingsindustrie is gepubliceerd in de 71st International Scientific Conference on Economic and Social Development book of proceedings. Volgens een nieuw Smithers-rapport bedraagt de wereldmarkt voor speciaalpapier 25 miljoen ton in 2021, en zal deze naar verwachting groeien tot 28 miljoen ton in 2026, een CAGR van 2,4% tussen 2021 en 2026. Een infographic die u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens bekijkt de belangrijkste drivers en trends. Packaging Strategies heeft zijn wereldwijde 2021 Top 100 Food & Beverage Packaging Companies (2,81 MB) gepubliceerd. De lijst is gebaseerd op de jaaromzet van het voorgaande jaar.

Trends in verpakkingsprint
Volgens een Smithers-rapport zijn de volumes van digitaal drukwerk voor verpakkingen in 2020 sterk gestegen, terwijl de totale sector van verpakkingsprint met 1,5% in waarde is gedaald. Een infographic die u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens toont de drijfveren en trends. Volgens een ander Smithers-rapport is milieuvriendelijker drukwerk snel aan het uitgroeien tot een belangrijke trend in de sector. U leest meer in een recent artikel.

Markt voor machines en robotica
Uit de voorlopige World Robotics-data, vrijgegeven door de International Federation of Robotics (IFR) zijn, blijkt dat het aantal robotinstallaties wereldwijd in 2020 met 2% is gedaald, vooral onder invloed van de Coronapandemie. Onlangs publiceerde PMMI een rapport met de titel Mexico's Packaging Machinery Market Trends and Forecast 2021-2022. U kunt een uitgebreide samenvatting downloaden na het invullen van uw e-mailadres.

Consument en verpakkingen
De Nederlandse bierdrinker drinkt het liefst zijn/haar bier uit een flesje of uit een glas. Rechtstreeks uit het blikje is minder populair. Dit blijkt uit het Nationale Bieronderzoek 2021 (2,97 MB) van Nederlandse Brouwers.
Om aandacht te vestigen op ontoegankelijke verpakkingen en de gevolgen daarvan voor mensen met een visuele handicap, heeft het VK Royal National Institute of Blind People (RNIB) WhatsIn Store gelanceerd: een nagebouwde winkel met producten met blanco of opzettelijk onduidelijke verpakkingen.

Consumenten en milieu
Uit CCT College Dublin onderzoek (1,77 MB) blijkt er een grote kloof te zijn tussen het gedrag en de bezorgdheid van Japanse consumenten ten aanzien van milieukwesties en dat dit wordt veroorzaakt door prijs en ongemak. Deze factoren zijn ook onderdeel van de twaalf belemmeringen voor verbruiksvermindering van plastic verpakkingen die IASS-onderzoekers vonden in een Duitse studie (851 kB), gepubliceerd in Cleaner and Responsible Consumption. In een VS studie van Consumer Brands/Ipsos zegt 84% zich zorgen te maken over plastic en verpakkingsafval. Uit promotieonderzoek (4,14 MB) van Mirthe Boomsma aan Tilburg University blijkt dat gedragsinterventies een positief effect hebben op milieubewust gedrag.

Prijzen voor kunststoffen
Vraag en Aanbod publiceert wekelijks een overzicht van de kunststofprijzen. De prijzen zijn ingeschatte gemiddelden tussen de in vakliteratuur gepubliceerde bruto contractprijzen en de netto spotprijzen.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.