Marketing, verkoop en consumentengedrag – oktober 2021

02 november 2021

Trends in (verpakte) voedingsmiddelen
Euromonitor heeft een rapport gepubliceerd met de titel "Trends Shaping the Future of the Food and Nutrition Industry." U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens. Volgens het jaarlijkse rapport van Deloitte stijgt de verkoop van vers voedsel in de VS, maar kijken consumenten meer naar diepvriesalternatieven. Volgens IBWA statistieken (1 MB) groeide het volume van de VS markt voor gebotteld water in 2020 sneller dan het jaar ervoor en nam het volume opnieuw veel sneller toe dan dat van de meeste andere drankcategorieën. Een rapport (720 kB) van WUR laat zien dat vraag en aanbod in Nederland van voedsel met een duurzaamheidskeurmerk in 2020 is toegenomen. De bestedingen zijn in één jaar met 7% gestegen, terwijl de totale bestedingen aan voedsel met 9% gedaald zijn. Een onderzoek van Deloitte geeft inzicht in het perspectief van de EU-consument en de afweging die hij/zij moet maken tussen gezondheid, duurzaamheid en prijs bij de aankoop van voedsel. U kunt het onderzoek downloaden na het invullen van uw gegevens.

Europese pulp- en papierindustrie
Uit een nieuw rapport (2,74 MB) van CEPI over de Europese pulp- en papierindustrie blijkt dat CEPI-leden in 2020 85,2 miljoen ton papier en karton produceerden, een daling van 4,8% ten opzichte van 2019.

Consumenten en verpakkingsafval
Uit University of Florida onderzoek blijkt dat consumenten een beter gevoel hebben over online maaltijdkits in termen van afvalproductie wanneer ze deze krijgen in volledig recyclebare verpakkingen. Consumenten zien deze verpakkingen als vergelijkbaar met een minimale verpakking van maaltijdpakketten in de winkel. Het onderzoek is gepubliceerd in Food Quality and Preference (abstract).
Volgens onderzoek (646 kB) van WRAP kan de toevoeging van een eenvoudig geformuleerd verzoek om te recyclen op de voorkant van de verpakking het recyclingpercentage verhogen.

Patiënten helpen
In een Packaging Insights video vertelt Michigan State University professor Dr. Laura Bix, hoe haar onderzoeksteam momenteel met behulp van veranderingsdetectie-technologie nagaat welke labelinformatie consumenten oppikken wanneer ze medische verpakkingen inspecteren en welke ontwerpkenmerken hen beter zouden kunnen helpen om het product te begrijpen.
Studenten van Illinois Tech hebben een apparaat ontwikkeld om mensen met dementie te helpen. De verpakking is een doos die bij het openen wordt opgevouwen tot een platte "kaart" die de relatie tussen alle onderdelen van het apparaat toont. Als ze de doos uitpakken, zien ze hoe het werkt en wat ze moeten doen om het aan te sluiten.

Markt voor bedrukte etiketten en voor coatings voor papier en karton
Volgens Smithers zal de markt voor functionele en barrièrecoatings voor papier en karton stijgen van $7,84 miljard in 2021 tot $9,97 miljard in 2026. U kunt een infographic downloaden na het invullen van uw gegevens. Volgens een ander rapport van Smithers verandert het toekomstperspectief voor bedrukte etiketten door duurzaamheid en COVID-19. U kunt een infographic downloaden na het invullen van uw gegevens.

Prijzen voor kunststoffen
Vraag en Aanbod publiceert wekelijks een overzicht van de kunststofprijzen. De prijzen zijn ingeschatte gemiddelden tussen de in vakliteratuur gepubliceerde bruto contractprijzen en de netto spotprijzen.

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.