Marketing, verkoop en consumentengedrag – mei 2024

04 juni 2024

Wereldmarkt voor metalen verpakkingen en voor pulp en papier
Volgens een Smithers-rapport dat binnenkort verschijnt zal de wereldwijde marktwaarde voor metalen verpakkingen in 2024 rond de $153 miljard bedragen en groeien naar $177 miljard in 2029. U kunt een infographic downloaden na het invullen van uw gegevens.
Volgens een recent rapport van Fortune Business Insights, zal de wereldwijde marktwaarde van verpakkingen van pulp en papier naar verwachting stijgen van $357,21 miljard in 2023 tot $360,08 miljard in 2030. Meer informatie vindt u in de rapportsamenvatting.

VS: Verpakkingstrends en robotmarkt
L.E.K. Consulting ondervroeg merkhouders en stakeholders in de VS om inzicht te krijgen in hun verpakkingsbehoeften en hun mening te horen over trends. Het onderzoek (15,12 MB) toont dat merkhouders meer dan ooit tevoren geloven dat verpakkingen noodzakelijk zijn om hun producten te verkopen en om de aantrekkingskracht van hun merk te versterken.
Voorlopige cijfers (1,7 MB), gepresenteerd door IFR, tonen aan dat productiebedrijven in de VS zwaar hebben geïnvesteerd in meer automatisering: het aantal geïnstalleerde industriële robots steeg met 12% en bereikte 44.303 eenheden in 2023.

Spaanse verpakkingsmarkt
Volgens een studie gepresenteerd door Fira de Barcelona’s Hispack show, groeit de Spaanse verpakkingsindustrie. Met een omzet van €40.409 miljoen is de omzet met 22% gestegen en het aantal bedrijven is met 8,3% gestegen tot 3.447, vergeleken met 2022. U kunt het Hispack 2024 rapport downloaden (in het Spaans) na het invullen van uw gegevens.

Geur verkoopt - de juiste afbeelding prikkelt zowel ogen als neus
Geurende producten met relevante afbeeldingen op de verpakking, zoals bloemen of fruit, zijn aantrekkelijker voor consumenten, toont onderzoek van Bayes Business School. En zulke afbeeldingen zijn vooral effectief als zij een sterker gevoel van de ingebeelde geur stimuleren - bijvoorbeeld doorgesneden citroenen in plaats van hele citroenen. Dit suggereert dat de afbeeldingen niet alleen onze ogen verleiden, maar ook onze reukzin stimuleren. De studie (4,46 MB) is gepubliceerd in het International Journal of Research in Marketing.

Consumenten stimuleren gezondere keuzes te maken
CBL meldt dat het vijfjarig wetenschappelijk onderzoeksprogramma Transparant, gezond en duurzaam (10,81 MB) is voltooid. Hierin is onderzocht wat consumenten beweegt om bepaalde keuzes te maken en hoe supermarkten consumenten kunnen stimuleren gezondere en meer duurzame keuzes te maken tijdens het winkelen.

Meerderheid consumenten voor verbod op plastic wegwerpverpakkingen
Acht van de tien mensen steunen het terugdringen van plasticproductie om plasticvervuiling tegen te gaan, zo blijkt uit onderzoek (5,27 MB) in opdracht van Greenpeace. 90% van de respondenten steunt de overstap van eenmalige plastic verpakkingen naar herbruikbare en hervulbare alternatieven en 75% steunt een verbod op plastic wegwerpverpakkingen. WWF doet verslag van een onderzoek (1,03 MB) waaruit nog meer steun blijkt voor een wereldwijd verbod op SUPs (85% van de respondenten).

Prijzen voor kunststoffen
Vraag en Aanbod publiceert wekelijks een overzicht van de kunststofprijzen. De prijzen zijn ingeschatte gemiddelden tussen de in vakliteratuur gepubliceerde bruto contractprijzen en de netto spotprijzen.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.