Marketing, verkoop en consumentengedrag – mei 2021

01 juni 2021

Markt voor duurzame kunststoffen
Volgens een Lux Research rapport zullen duurzame kunststoffen in 2030 meer dan 15% van de productie uitmaken. Een samenvatting is te downloaden na het invullen van uw gegevens.

Hoe verpakkingen het koopgedrag van consumenten beïnvloeden
Een University of Oxford literatuurstudie (284 kB) gepubliceerd in Foods, stelt dat een glanzende verpakking niet altijd een goed idee is als je kijkt naar de associaties die de consument ermee heeft. Deels komt dit door groeiende bezorgdheid over duurzaamheid maar het heeft ook te maken met de associatie dat vet voedsel meestal in glanzende verpakkingen worden aangeboden, terwijl matte verpakkingen meestal worden geassocieerd met meer natuurlijk voedsel. Een University of Reading studie (4,25 MB), eveneens gepubliceerd in Foods, evalueert de sensorische kenmerken van papieren prototypeverpakkingen voor koekjes en vlees. Een Teerthanker Mahaveer University literatuurstudie (586 kB) over de invloed van verpakkingen op het koopgedrag van consumenten is gepubliceerd in het Journal of Contemporary Issues in Business and Government.

Gewichtsverlies verandert de ontvankelijkheid voor voedselmarketing
Volgens een nieuwe studie van de UBC Sauder School of Business zijn mensen met obesitas over het algemeen gevoeliger voor voedselmarketing - maar wanneer hun gewicht aanzienlijk daalt, verandert ook hun gevoeligheid hiervoor. De studie (abstract) is gepubliceerd in het Journal of Consumer Psychology.

Consumenten - milieu en duurzaamheid
Volgens nieuw onderzoek (3,41 MB) van Trivium Packaging is 83% van de consumenten onder jongere generaties (<44) bereid om meer te betalen voor duurzame verpakkingen. Wunderman Thompson Intelligence heeft "Regeneration Rising: Sustainability Futures" gepubliceerd, een rapport dat opkomende en toekomstige duurzaamheidstrends beschrijft. Uit het rapport blijkt dat 81% van de respondenten zegt dat als merken het makkelijker maken om hun producten en verpakkingen te hergebruiken of recyclen, ze eerder geneigd zijn een aankoop te doen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Om inzicht te krijgen in de ervaring van consumenten met het recyclen van verpakkingen en de duurzaamheidskeuzes waarmee zij worden geconfronteerd, heeft Consumers International een onderzoek (784 kB) uitgevoerd naar de verpakkingen van 11 internationaal verkrijgbare merkproducten in negen landen. Een van de bevindingen is dat consumenten in alle negen landen in de praktijk niet in staat zijn alle verpakkingen gemakkelijk te recyclen.

Gezondheidswaarschuwingen op alcohol zouden effectief kunnen zijn
Gezondheidswaarschuwingen op alcoholproducten zouden effectief kunnen zijn om het bewustzijn van de mogelijke schade van drinken van alcohol te vergroten, zo blijkt uit een nieuwe University of Stirling studie bij jonge volwassen drinkers in Schotland. Een artikel (1,99 MB) over het onderzoek is gepubliceerd in Addiction Research & Theory.

Verwarring over houdbaarheidsdata voedsel
Verwarring over houdbaarheidsdata van voedsel komt vaak voor en educatieve communicatie is nodig om het begrip van de consument te verbeteren, volgens een studie (1,61 MB) in het Journal of Nutrition Education and Behavior, gepubliceerd door Elsevier. De hoofdauteur is van The George Washington University. In een onderzoek (in het Zweeds met een Engelse samenvatting, 2,74 MB) van het Zweedse voedselagentschap Livsmedelsverket (in het Zweeds) zegt 70% van de Zweedse consumenten de houdbaarheidsdata verwarrend te vinden.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.