Marketing, verkoop en consumentengedrag – maart 2024

09 april 2024

Verpakkingen – marktinformatie en trends
Inkjet neemt gestaag toe in de totale print- en verpakkingsmarkt. Smithers geeft inzicht in de inkjetprintmarkt tot 2029 in een recente infographic die u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens. Smithers schat ook de wereldwijde marktwaarde van golfkarton en containerboard op iets meer dan 226 miljard dollar in 2023, wat minder is dan de marktwaarde in 2017. U kunt een infographic downloaden met een korte schets van de markt na het invullen van uw gegevens.
De jaarlijkse CPHI Online 2024 Pharma Trends Outlook identificeert 12 belangrijke trends die de industrie in 2024 vormgeven. Een van de trends is verpakkingsinnovatie gericht op de consument. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Verpakkingen voor (speciaal)bier
PMMI heeft een rapport gepubliceerd getiteld ‘Craft Beer and Spirits: Success Through Packaging’. Om meer inzicht te krijgen in de onvervulde verpakkingsbehoeften zijn 132 industrieprofessionals gevraagd hun ervaringen toe te lichten. U kunt een samenvatting downloaden na het invullen van uw e-mailadres. ETSIAMB-onderzoek geeft inzicht in hoe drinkers van (met name speciaal)bier, reageren op duurzaamheidsignalen op verpakkingen. De studie (484 kB) is gepubliceerd in het Journal of Agriculture and Food Research.

Mondiale gemiddelde dichtheid van robots
IFR meldt dat de mondiale gemiddelde dichtheid van operationele industriële robots in 2022 een recordhoogte bereikte van 151 robots per 10.000 werknemers. Zuid-Korea voert de lijst aan met 1.012 robots, gevolgd door Singapore (730 eenheden) en Duitsland (415 eenheden).

Invloed van materiaal en kleur van voedselverpakkingen op consumentenperceptie
IED onderzoek (2,95 MB) gepubliceerd in Food and Humanity bestudeert de invloed van materiaal en kleur van voedselverpakkingen op de perceptie van consumenten. Voedsel in een kartonnen verpakking werd als duurzamer en duurder beschouwd dan hetzelfde voedsel verpakt in plastic. Voedsel in een groen gekleurde verpakking werd als gezonder beoordeeld.

Vastzittende doppen moeilijker te openen
Een peiling van Kassa toont dat zo’n driekwart van de mensen meer moeite heeft met het openen en sluiten van flessen sinds de dop eraan vastzit. Met name mensen met een handbeperking laten weten niet blij te zijn met de nieuwe doppen.

Consumenten en het milieu
Uit onderzoek in opdracht van ALPLA blijkt dat VS-consumenten duurzame verpakkingen op prijs stellen en duurzame keuzes maken, maar dat ze naarmate ze ouder worden in toenemende mate waarde hechten aan hun eigen gemak. Een nieuw rapport (3,23 MB) gepubliceerd door WRAP toont dat Britse shoppers meer gelegenheden willen om onverpakt AGF te kopen. Een University of Hohenheim studie suggereert dat nauwkeurigere informatie en financiële prikkels consumenten het best motiveren om plastic afval op de juiste manier te sorteren. Onzekerheid en verwarring over het verpakkingsmateriaal bleken de grootste belemmeringen te zijn. De studie (565 kB) is gepubliceerd in Waste Management.

Prijzen voor kunststoffen
Vraag en Aanbod publiceert wekelijks een overzicht van de kunststofprijzen. De prijzen zijn ingeschatte gemiddelden tussen de in vakliteratuur gepubliceerde bruto contractprijzen en de netto spotprijzen.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.