Marketing, verkoop en consumentengedrag – maart 2021

30 maart 2021

Markt voor verpakkingen
Smithers' recente white paper - Five Key Insights into how COVID-19 is Impacting the Packaging Industry - beschrijft hoe de verpakkingsindustrie tot nu toe is verstoord door de pandemie, en wat we kunnen verwachten van de toekomst. U kunt de white paper downloaden na het invullen van uw gegevens.
Packaging Strategies heeft zijn jaarlijkse Packaging Outlook voor de VS gepubliceerd. De verzamelde informatie is afkomstig van een aantal onderzoeksbureaus.

Markt voor kunststof, flexibele en vormkarton verpakkingen
Shell Polymers heeft een rapport gepubliceerd met de titel "Polymer Trends: How Industry Shifts Will Affect Polyethylene Production”. Voor het rapport hebben de auteurs gebruik gemaakt van informatie van een aantal onderzoeksbureaus. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
Volgens Smithers zal de vraag naar flexibele plastic-, papier- en folieverpakkingen de komende vijf jaar gestaag blijven toenemen. U kunt meer lezen in een recent artikel.
Een Smithers infographic geeft een overzicht van de markt voor verpakkingen van vormkarton. U kunt de infographic downloaden na het invullen van uw gegevens.

Markt voor bio-based inkten en coatings
Smithers schat dat de markt voor bio-based inkten en coatings in 2021 wereldwijd $5,86 miljard zal zijn. U kunt meer lezen in een recent artikel.

VS bierindustrie tijdens pandemie - Verpakkingsuitdagingen en -oplossingen
In een artikel (827 kB) gepubliceerd in Beverages, bestuderen onderzoekers van de University of Florida enkele van de uitdagingen en oplossingen die verpakkingen bieden aan de Amerikaanse bierindustrie tijdens de pandemie.

Voedseletiketten kunnen veel duidelijker voor mensen met een voedselallergie
Experts van de Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht en TNO hebben hun krachten gebundeld om tot een gezamenlijk voorstel te komen voor een optimaal voedseletiket, waar mensen met een voedselallergie of voedselintolerantie makkelijk de benodigde informatie kunnen vinden. Een artikel (1,12 MB) over het onderzoek is gepubliceerd in Clinical & Experimental Allergy.

Misvormde groenten en fruit labelen als "lelijk" kan recept zijn voor verkoopsucces
Nieuw onderzoek van de UBC Sauder School of Business toont dat als het gaat om de verkoop van misvormde groenten en fruit, het labelen als "lelijk" een recept kan zijn voor verkoopsucces. De onderzoekers ontdekten dat de label 'lelijk' effectiever is dan vergelijkbare labels, zoals “onvolmaakt”. Een artikel (abstract) over het onderzoek is gepubliceerd in de Journal of Marketing.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.