Marketing, verkoop en consumentengedrag – juni 2024

05 juli 2024

Verpakkingsinnovatie volgens verpakkingsprofessionals
Industrial Physics heeft het rapport Unpacking Innovation in 2024 gepubliceerd. In het 2023-rapport gaven verpakkingsprofessionals massaal aan innovatie belangrijk te vinden. Dit jaar zegt 1 op de 5 (22%) dat hun bedrijf meestal niet in staat is de innovatieve ideeën die het bedenkt op te volgen. Het rapport kijkt naar de redenen hiervoor.

Wereldmarkt voor pouches en voor aluminium verpakkingen
Een rapport van Smithers voorspelt dat de wereldwijde consumptie van pouches in 2024 620,5 miljard eenheden zal bedragen en in de periode 2024-2029 zal groeien tot 754 miljard eenheden met een CAGR van 4%. Een samenvatting van het rapport vindt u hier. Volgens een recent rapport van Fortune Business Insights, zal de wereldwijde marktwaarde van stazakken naar verwachting stijgen van $34,38 miljard in 2024 tot $64,17 miljard in 2032. Meer informatie vindt u in de rapportsamenvatting. Volgens een PwC-artikel zullen de behoefte aan decarbonisatie, fluctuerende prijzen wereldwijd en strengere regelgeving de markt voor aluminium verpakkingen de komende jaren beïnvloeden.

Markt voor verpakkingsmachines in Mexico, Canada en Nederland
PMMI heeft rapporten gepubliceerd over de markt voor verpakkingsmachines in Mexico en in Canada. U kunt een uitgebreide samenvatting van het rapport over Mexico en het rapport over Canada downloaden na het invullen van uw e-mailadres. In een recent artikel geeft Aeternus een overzicht van wat er op overnamegebied gebeurt in de NL verpakkingsmachinesector.

China: bio-based plastics industrie
Uit een nieuw rapport (verkorte versie, 2,03 MB) van nova-Institute blijkt dat de Chinese industrie voor bio-based plastics een snelle groei doormaakt, veelal veroorzaakt door beleidsprikkels. De industrie zal naar verwachting aanzienlijk groeien van 765.631 ton in 2023 tot 2,53 miljoen ton in 2026, wat neerkomt op een CAGR van ongeveer 49%.

Verpakkingen voor consumenten met artritis
Uit Clemson University-onderzoek naar verpakkingen voor consumenten met artritis blijkt dat het verminderen van de vereiste fijne vinger- en gewrichtsbewegingen en het vergroten van de grijpvlakken, vooral bij het openen van de verpakking, de zinvolste veranderingen zijn. Een artikel (3,92 MB) over het onderzoek is gepubliceerd in Packaging Technology and Science.

Consumenten en duurzaamheid
Arteveldehogeschool-onderzoek toont dat zo’n 72% van de Vlamingen bereid is verpakkingen van voedsel en huishoudproducten te vervangen door herbruikbare en recyclebare opties, mits het niet duurder wordt. Meer dan 80% van de Finse consumenten vindt dat ze genoeg recyclen en 40% zegt ook bereid te zijn extra te betalen voor duurzame verpakkingen, aldus onderzoek in opdracht van Huhtamaki. Rachel Marie Hall onderzocht voor haar scriptie (4,49 MB) aan Clemson University de wanverhoudingen tussen milieubelasting en de consumentenperceptie van maaltijd- en snackreepverpakkingen. Hoewel consumenten duurzaamheid belangrijk vinden, krijgen andere factoren zoals smaak, kwaliteit en dierenwelzijn voorrang bij aankoopbeslissingen, aldus onderzoek van de University of Portsmouth.

Prijzen voor kunststoffen
Vraag en Aanbod publiceert wekelijks een overzicht van de kunststofprijzen. De prijzen zijn ingeschatte gemiddelden tussen de in vakliteratuur gepubliceerde bruto contractprijzen en de netto spotprijzen.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.