Marketing, verkoop en consumentengedrag – juni 2021

28 juni 2021

Impact van verpakking op consumentengedrag
Voor de 16e keer heeft IFIC onderzoek gedaan onder Amerikanen om inzicht te krijgen in hun percepties, overtuigingen en gedrag rond voedsel en aankoopbeslissingen. U kunt de 2021 Food and Health Survey downloaden na het invullen van uw gegevens.
IRI® heeft een nieuwe whitepaper gepubliceerd, "Understand Me, Don't Define Me" over hoe Gen Z winkelt. Gen Z is een nieuwe, krachtige generatie shoppers die 20% uitmaakt van alle Amerikaanse consumenten. Volgens IRI® wordt Gen Z aangetrokken door de visuele aspecten van producten en hun merchandising. Ze zijn zich zeer bewust van productverpakkingen en de boodschappen die deze uitzenden. U kunt de whitepaper downloaden na het invullen van uw gegevens.
In een artikel (1,48 MB) gepubliceerd in SciELO, analyseren Universidade Federal do Rio de Janeiro onderzoekers gender-representatieve speelgoedverpakkingen voor kinderen ouder dan drie jaar in Brazilië.

Consument en duurzaamheid
Uit onderzoek (190 kB) van het IBM Institute for Business Value (IBV) blijkt dat de COVID-19 pandemie de aandacht van consumenten voor duurzaamheid heeft doen toenemen. Uit IBV-onderzoek van 2019 bleek dat 57% van consumenten wereldwijd bereid was meer te betalen voor gerecyclede producten en het gebruik van gerecyclede materialen in verpakkingen en/of productfabricage. Het nieuwe onderzoek toont aan dat deze trend aan een opmars bezig is.

Drankverpakkingen
PMMI heeft een whitepaper gepubliceerd met de titel '2021 Beverage Trends Driving Change'. Consumenten zijn vaker op zoek naar drinkproducten die extra functionaliteiten bieden aan hun leven, hun algehele gezondheid verbeteren en beschikbaar zijn in handige formaten voor probleemloze consumptie. Bovendien maken consumenten zich steeds meer zorgen over de duurzaamheid van drankverpakkingen. U kunt de whitepaper downloaden na het invullen van uw e-mailadres.
In een artikel (484 kB) gepubliceerd in Beverages, bestuderen University of Florida onderzoekers de impact van het verpakkingstype op de smaak van wijn. De onderzochte verpakkingstypes omvatten glazen flessen, PET-flessen, bag-in-box, aluminium blikjes en Tetra Pak.

Markt voor printmachines
Volgens Smithers heeft COVID-19 een grote impact gehad op de markt voor printmachines, waarbij de markt in 2020 met 2,4% daalt in vergelijking met 2019. Een infographic die u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens, geeft de belangrijkste trends in de sector weer die naar verwachting de komende vijf jaar van invloed zullen zijn op deze markt. Meer marktinformatie vindt u ook in een recent artikel van Smithers.

Prijzen voor kunststoffen en hout
Vraag en Aanbod publiceert wekelijks een overzicht van de kunststofprijzen. De prijzen zijn ingeschatte gemiddelden tussen in vakliteratuur gepubliceerde bruto contractprijzen en de netto spotprijzen. EPAL meldt dat het tekort aan pallethout de prijzen opdrijft en heeft geleid tot enige vertraging in de levering. EPV meldt dat de prijs van hout wereldwijd nog nooit zo hoog was als op dit moment.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.