Marketing, verkoop en consumentengedrag – januari 2024

31 januari 2024

Verpakkingen en verpakkingsmachines - marktinformatie
Volgens een Smithers-rapport zal de wereldwijde marktwaarde voor verpakkingen in 2023 $1,17 biljoen bedragen. De markt zal naar verwachting groeien met een CAGR van 3,9% naar $1,42 biljoen in 2028. U kunt een infographic downloaden na het invullen van uw gegevens.
Nieuwe toepassingen en een toenemend gebruik van aseptische kartons voor zuivel zullen de wereldwijde vraag naar kartonnen verpakkingen voor vloeistof de komende vijf jaar een sterke impuls geven, zo blijkt uit een ander rapport van Smithers. U kunt een infographic downloaden na het invullen van uw gegevens.
Smithers voorspelt ook dat de wereldwijde marktwaarde voor voorgevormde pulpverpakkingen zal groeien met een CAGR van 5,7% tot $5,64 miljard in 2028. U kunt een infographic downloaden na het invullen van uw gegevens.
Volgens een recent rapport van Fortune Business Insights, zal de wereldwijde marktwaarde van voedselverpakkingen naar verwachting stijgen van $479,73 miljard in 2023 tot $714,16 miljard in 2030. Meer informatie vindt u in de rapportsamenvatting.
Volgens een recent rapport van PMMI is de wereldmarkt voor verpakkingsmachines in 2022 met 13% gegroeid. De langere termijn vooruitzichten tot 2027 blijven positief. U kunt een samenvatting downloaden na het invullen van uw e-mailadres.

Trends in print
Drupa heeft het 9th Drupa Global Trends Report gepubliceerd (executive summary, 1,68 MB). Het rapport laat zien dat de printindustrie zich heeft hersteld en een positievere situatie rapporteert dan in 2019, d.w.z. vóór COVID-19, met zeer positieve verwachtingen voor 2024. Verpakkingsdrukkers melden een toenemende vraag naar verpakkingen met toegevoegde waarde, zoals interactief drukwerk.

EU: namaakartikelen
In 2022 werden in de EU ongeveer 86 miljoen namaakartikelen tegengehouden (aan de EU-buitengrens en op de interne markt), zo blijkt uit een rapport (3,23 MB) van het EUIPO en de EC. Net als in 2020 en 2021 voert verpakkingsmateriaal de ranglijst aan, hoewel het aandeel is gedaald ten opzichte van 2021.

Verpakkingen en koopgedrag van consumenten
UPM Raflatac heeft neuromarketing inzichten voor het ontwerp van witte wijn etiketten gepubliceerd die u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens.
Een University of Brasov-studie (864 kB) getiteld ‘Innovative marketing strategies in the field of packaging for organic food products’ is gepubliceerd in het Journal of Research Administration.
In een artikel (1,32 MB) gepubliceerd inSciELO analyseren UFLA-onderzoekers consumentenpercepties van biodegradeerbare verpakkingen voor voedsel.

Groene labels en claims verwarrend voor consument
Uit een enquête (2,11 MB) van BEUC en ICRT blijkt dat de meeste consumenten hun ecologische voetafdruk willen verkleinen en op zoek zijn naar betrouwbare informatie. Ze raken echter gefrustreerd door de verwarrende, eindeloze zee van groene labels en claims.

Prijzen voor kunststoffen
Vraag en Aanbod publiceert wekelijks een overzicht van de kunststofprijzen. De prijzen zijn ingeschatte gemiddelden tussen de in vakliteratuur gepubliceerde bruto contractprijzen en de netto spotprijzen.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.