Marketing, verkoop en consumentengedrag – januari 2021

01 februari 2021

Markten voor verpakkingen
De Packaging Annual Review 2020 van MP Corporate Finance geeft een overzicht van de EU papier- en kunststofverpakkingsindustrie vanuit een financieel perspectief en voorspelt hoe het ‘nieuwe normaal’ zich in 2021 zal ontwikkelen. U ontvangt het rapport na registratie.
Volgens de European Bioplastics marktdata update 2020 (samenvatting, 1,8 MB) blijven verpakkingen het grootste marktsegment voor bioplastics met meer dan 47% (0,99 miljoen ton) in 2020. PlasticsEurope heeft Plastics – the Facts 2020 (3,89 MB) gepubliceerd, een analyse van de productie, de vraag en de afvalgegevens in de EU. Een Smithers infographic geeft een prognose over tien jaar voor gerecyclede plastic verpakkingen. U kunt de infographic downloaden na het invullen van uw gegevens. Volgens Smithers had polystyreenschuim in 2020 een aandeel van 37% in de markt voor polymeerschuim en wordt het voornamelijk gebruikt voor verpakkingen. U kunt meer lezen in een recent artikel.
Uit het 12e jaarlijkse Foodservice Packaging Institute trends rapport (samenvatting, 456 kB) voor Noord Amerika blijkt dat de focus van de industrie grotendeels gericht is op veiligheid en hygiëne om tegemoet te komen aan de consumentenvraag ten tijde van COVID-19.
RIPA heeft onderzoek (602 kB) gepubliceerd over de industrie voor reconditionering van industriële containers in de VS in 2019.

Machines en bedrukken
Een Smithers white paper die u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens, bekijkt hoe COVID-19 de printindustrie ontwricht. Een Smithers infographic kijkt naar de toekomst van print in een post-COVID wereld. U kunt deze downloaden na het invullen van uw gegevens.
Ucima verwacht dat de omzet van Italiaanse verpakkingsmachinefabrikanten zal dalen tot €7,6 miljard (-5%) in 2020.
Het PMMI rapport 'Pharmaceutical & Medical Devices - Trends & Opportunities' in Packaging Operations is gepubliceerd. U kunt deze downloaden na het invullen van uw e-mail adres.

EU: namaakgoederen
Volgens een rapport (1,91 MB) van de EC heeft de douane in 2019 aan de buitengrenzen van de EU namaakgoederen met een totale straatwaarde van meer dan €760 miljoen in beslag genomen. Verpakkingsmaterialen (13,6 %) staan op de derde plaats qua categorie. Een aanvullend rapport (1,26 MB) van EUIPO geeft een analyse van de onderschepte goederen.

Consumententrends
Mintel heeft het rapport Global Food and Drink Trends 2021 gepubliceerd dat u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens. De EC heeft de Eurobarometer Making our food fit for the future – Citizens' expectations (7,57 MB) gepubliceerd. EIT Food heeft een rapport (1,14 MB) gepubliceerd over de impact van COVID-19 op het eetgedrag van de EU-consument. Volgens de Monitor Duurzaam Voedsel (642 kB) van WUR besteedden Nederlanders in 2019 18% meer aan duurzaam voedsel (met een onafhankelijk gecontroleerd keurmerk) dan in 2018. Uit onderzoek (4,8 MB) van WUR blijkt dat consumenten de meerwaarde zien van een slimme houdbaarheidsindicator op versproducten in een (HelloFresh) maaltijdbox.

Consumenten en duurzame verpakkingen
Uit een aantal recente studies blijkt dat consumenten duurzame verpakkingen belangrijk vinden. McKinsey heeft een wereldwijd onderzoek uitgevoerd, DS Smith een EU-studie die u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens en ABN AMRO een NL-onderzoek (2,73 MB). Ook volgens EU-onderzoek van AMCOR dat u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens zeggen sommige consumenten meer te willen betalen voor duurzame verpakkingen.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.