Marketing, verkoop en consumentengedrag – februari 2021

01 maart 2021

Marktinformatie - verpakken, verpakkingsmachines, labels
In een recent artikel kijkt PTIS naar de verpakkingsmarkt in 2021. De zware tijd in 2020 heeft bedrijven ertoe aangezet zich snel aan te passen en dit zal waarschijnlijk leiden tot meer innovatie en verdere automatisering. Verpakkingsmachineleveranciers hebben in 2020 gemengde resultaten geboekt volgens een PMMI-rapport. Sommige bedrijven zijn flink gekrompen terwijl andere een recordgroei hebben gemeld. Een snel herstel in alle sectoren in 2021 en een terugkeer naar een bovengemiddelde groei van 2022 tot 2024 wordt voorspeld. U kunt een samenvatting downloaden na het invullen van uw gegevens. Finat’s jaarlijkse Radar rapport kijkt naar de belangrijkste trends die van invloed zijn op de Europese labelindustrie. U kunt meer lezen in een recent artikel.

Marktinformatie - papier & karton, bioplastics
Uit voorlopige cijfers (195 kB) van CEPI blijkt dat de vraag naar verpakkingspapier en -karton in 2020 is blijven groeien, met name voor materialen voor transportverpakkingen en golfkartonnen dozen vanwege de groei in e-commerce. PaperChainManagement meldt ook dat de vraag naar oud papier en golfkarton in Europa in 2020 booming is geweest. Een nova-rapport toont de capaciteit en de productiegegevens voor bio-based polymeren in 2020 en een prognose voor 2025. U kunt meer lezen in de verkorte versie van het rapport (2,15 MB).

NVC Leerstoel Packaging Design and Management – Twee doctoraalopdrachten
Recent zijn twee voordrachten gehouden in het kader van doctoraalopdrachten aan de UT. Myrthe Berg: The exploration of a packaging solution for dosing probiotics to ready-to-feed infant formula’ en Marianne Visscher: ‘Optimization of packaging usability for consumers with Rheumatic and Musculoskeletal Diseases.’ Voorzitter van de examencommissie was prof. Roland ten Klooster die de NVC Leerstoel Packaging Design and Management bekleedt.

Consumenten en koopgedrag
In een artikel (342 kB) gepubliceerd in Sinergie, bestuderen University of Parma onderzoekers de rol van verschillende verpakkingsmaterialen in aankoopbeslissingen van consumenten. In een artikel (1,12 MB) gepubliceerd in Sustainability, bestuderen UCL onderzoekers wat mensen beweegt biodegradeerbare verpakkingen te kopen. Vier van de vijf zeiden dat ze producten zouden kopen met 'composteerbaar' of 'biodegradeerbaar' op de verpakking, maar sommigen werden afgeschrikt door verwarrende terminologie en onduidelijkheid over hoe de verpakking bij het afval moet. Campden BRI onderzoekers hebben met behulp van VR-technologie een virtuele supermarktervaring opgezet om beter te begrijpen welke sensorische claims op verpakkingen consumenten motiveren producten te kopen. In een onderzoek (42 kB) van de Consumentenbond zegt 46% van de deelnemers niet alles te geloven wat er op etiketten staat.

Consumententrends
Wunderman Thompson Intelligence heeft The Future 100: Trends and Change to Watch in 2021 gepubliceerd. Het rapport belicht opkomende consumententrends en bevat 21 voorspellingen van experts uit verschillende sectoren. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens. Euromonitor heeft een rapport gepubliceerd met de top 10 wereldwijde consumententrends om in de gaten te houden voor 2021. U ontvangt het rapport per e-mail na het invullen van uw gegevens. Ook Mintel heeft zeven wereldwijde consumententrends aangekondigd voor 2021. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens. PIM heeft zijn 16e Trendrapport gepubliceerd: ‘De vermenselijking van merken – de shift naar vertrouwen en verbinding.’ U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.