Marketing, verkoop en consumentengedrag – augustus 2021

30 augustus 2021

De verpakkingsmarkt
Informatie over verpakkingsontwikkelingen is te vinden in de Raconteur-publicatie Future of Packaging 2021 (3,79 MB). Volgens een studie (1,82 MB) van AMERIPEN draagt de VS verpakkingsindustrie $537,91 miljard bij aan de totale output van de nationale economie. Volgens BIR is de wereldwijde productie van teruggewonnen vezels gedaald van iets meer dan 250 miljoen ton in 2018 tot minder dan 244 miljoen ton in 2019. De wereldwijde productie van papier en karton met teruggewonnen vezels bleef echter stabiel op iets minder dan 211 miljoen ton. Volgens statistieken (2,74 MB) van Cepi is het papier- en kartonverbruik in de EU in 2020 met 5,3% gedaald tot een totaal van 71 miljoen ton ten opzichte van 2019. Volgens Smithers zal de wereldmarkt voor vouwkarton in 2021 $136,7 miljard bedragen. U leest meer in een recent artikel. Smithers voorspelt ook dat de wereldwijde vraag naar etiketten en krimpfoliematerialen in 2021 $41,59 miljard waard zal zijn. Meer informatie is te vinden in een recent artikel en in de whitepaper 'Sustainability in Label Printing' die u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens. BPF heeft Plastics Explained: Exploring the Key Topics (2,54 MB) gepubliceerd met feiten en cijfers over de VK plasticindustrie.

De markt voor consumentengoederen
IRI heeft 2020 New Product Pacesetters™ (7,91 MB) gepubliceerd met de belangrijkste nieuwe lanceringen in de food en non-foodsectoren. Een ander IRI-rapport (7,62 MB) gaat in op de vraag hoe CPG-fabrikanten beter kunnen omgaan met de post-COVID-19-omgeving. Een recente whitepaper van PMMI, getiteld ‘Packaging & Processing - Coming Through COVID-19’, kunt u downloaden na het invullen van uw e-mailadres. Volgens onderzoek (2,41 MB) van ABN AMRO heeft de vergrijzing de komende decennia veel impact op de foodsector in Nederland en Duitsland. Het aandeel ouderen stijgt en daarmee ontstaan ook andere behoeften zoals andere verpakkingen en aankoopkanalen. Duurzame verpakkingen en kunststoffen zijn een belangrijk onderwerp voor commerciële inkopers van levensmiddelen in Ierland, zo blijkt uit nieuw onderzoek (6,75 MB) uitgevoerd door Bord Bia.

Consumentengedrag
Verpakkingskenmerken als kleur en labels kunnen de verwachting wekken dat producten met minder suiker zoeter smaken. Dit blijkt uit WUR-onderzoek dat u per e-mail ontvangt na het invullen van uw gegevens. In een artikel (406 kB) gepubliceerd in de Annals of R.S.C.B. kijken Amrita School of Arts & Sciences onderzoekers naar de relatie tussen kleur en koopgedrag bij de verpakking van Cadbury chocolade. Kan sporen van pinda bevatten: onderzoek (422 kB) van de Universiteit Utrecht naar allergeneninformatie, gepubliceerd in Clinical & Experimental Allergy, geeft concrete aanbevelingen voor de markt. Onderzoek (587 kB) van IFIC toont dat de meeste Amerikanen bij het winkelen aangeven dat ze bij het product zelf informatie over de ingrediënten zoeken. Uit onderzoek van Mintel dat u kunt downloaden na het invullen van uw gegevens blijkt dat bijna de helft (48%) van de consumenten wereldwijd vindt dat bedrijven verantwoordelijk zijn voor het vergroten van de hoeveelheid gerecyclede verpakkingen. University of Exeter onderzoek (abstract), gepubliceerd in Global Environmental Change, toont dat men zich zorgen maakt over de impact van plasticvervuiling in zee op de menselijke gezondheid. Uit BeFrank-onderzoek blijkt dat ruim een derde van de werkende Nederlanders de indruk heeft dat zij het afgelopen jaar duurzamer is gaan leven.

Prijzen voor kunststoffen
Vraag en Aanbod publiceert wekelijks een overzicht van de kunststofprijzen. De prijzen zijn ingeschatte gemiddelden tussen de in vakliteratuur gepubliceerde bruto contractprijzen en de netto spotprijzen.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.