Marketing, verkoop en consumentengedrag – april 2021

04 mei 2021

Marktinformatie
Fortaleza heeft een rapport (10,31 MB) uitgebracht met de titel Sustainable Packaging – Market Trends & Implications. In een recent artikel identificeert McKinsey vijf belangrijke trends die duurzaam verpakken zullen beïnvloeden.
Volgens Smithers zal het totale volumeverbruik van rigide kunststofverpakkingen wereldwijd in 2021-2026 met 3,5% toenemen tot 73,1 miljoen ton. U leest meer in een recent artikel. Smithers publiceerde ook een infographic met drivers en trends voor de wereldwijde markt voor flexibele verpakkingen. U kunt deze downloaden na het invullen van uw gegevens.

Consumenten verwachten dat chocolade in zwarte verpakking bitterder is
Volgens onderzoek (abstract) van de University of Campinas gepubliceerd in het International Journal of Gastronomy and Food Science, verwachten consumenten dat chocolade in een zwarte verpakking bitterder smaakt en chocolade in roze en gele verpakkingen zoeter.

Het openen van medicijnverpakkingen
Uit onderzoek van Kassa blijkt dat medicijnverpakkingen openen voor veel patiënten een probleem is. Vooral de blisterverpakking wordt als lastig ervaren. De kunststof pot is de favoriet. Voor zijn doctoraal-opdracht aan de Universiteit Twente heeft Jeroen Brasz op 15 april 2021 een voordracht gehouden getiteld ‘Designing for abilities: Human-centred design of medicine blisters for users with rheumatic and musculoskeletal diseases’. Voorzitter van de examencommissie was prof. Roland ten Klooster die de NVC Leerstoel Packaging Design and Management bekleedt.

Invloed van COVID-19 op verpakkingen
Met hun COVID-19 Foresight studie kijkt Aptar Beauty + Home naar de rol die verpakkingen kunnen spelen om oplossingen te bieden voor de uitdagingen die de pandemie met zich meebrengt. U ontvangt het rapport per e-mail na het invullen van uw gegevens. Volgens Smithers heeft de pandemie kansen gecreëerd voor aanbieders van anti-vervalsings- en beveiligingsverpakkingsoplossingen. U kunt een infographic downloaden na het invullen van uw gegevens. Euromonitor heeft een rapport (1,09 MB) gepubliceerd met de titel ‘Coronavirus: Changes in Beauty and Personal Care E-commerce’. Volgens een recent Mintel-artikel (1,03 MB) over verpakkingen voor huishoudelijke producten, herdefiniëren consumenten waarde en zijn ze op zoek naar duurzaamheid, flexibiliteit in gebruik en doeltreffendheid.

Consumenten en duurzaamheid
Uit de Global Consumer Insights Survey 2021 (1,26 MB) van PwC, blikt dat 46% van de consumenten bereid is meer te betalen voor producten met een duurzame verpakking. De resultaten voor Nederlandse consumenten worden hier besproken. In een recent artikel bekijkt McKinsey de mening van consumenten over duurzame verpakkingen in 10 Aziatische landen. De auteurs vonden de hoogste mate van bezorgdheid in China, India en Indonesië.
Uit een enquête in opdracht van dvi blijkt dat de innovaties op het gebied van duurzame verpakkingen van de afgelopen jaren goed worden ontvangen door de Duitse consument. Bijna de helft van de respondenten - 44% - ziet een duidelijke vooruitgang. Bovendien bevestigt 74,6% dat deze vooruitgang is bereikt zonder compromissen op het gebied van functionaliteit en gebruiksgemak. Volgens een recent Mintel-artikel (1,03 MB) zal de kloof tussen de doelstellingen voor kunststofrecycling en het begrip en de actie van de consument groter worden voordat hij kleiner wordt. Hi-Cone heeft het tweede State of Plastic Recycling rapport (5.88 MB) gepubliceerd. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 31% van de consumenten denkt te begrijpen wat de term "circulaire economie" inhoudt.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.