HRM en competentieontwikkeling – november 2021

03 december 2021

Udemy 2022 Trendrapport Leren op de werkplek
Het Udemy 2022 Workplace Learning Trends Report toont de beroepsvaardigheden die werknemers en bedrijven nodig hebben om competitief te blijven. Het rapport onderzoekt drie elementen - kracht, tactische en technische vaardigheden - om een beeld te geven van wat de wereldwijde beroepsbevolking in het afgelopen jaar heeft geleerd. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

1 op 4 werkgevers verwacht dat 'moeilijk vervulbare' vacatures zullen toenemen
CIPD meldt een verdere toename van wervingsactiviteit, waarbij werkgevers van plan zijn de lonen en kwaliteit van de aangeboden banen te verbeteren en hun personeel bij te scholen om de toenemende tekorten aan arbeidskrachten op te vangen. U kunt de CIPD Labour Market Outlook: Autumn 2021 hier downloaden (516 kB).

Interview EVMI identificeert opleidingsbehoeften verpakking-afvulling foodsector
Een interview met NVC opleidingsmanager Oscar Faber in het toonaangevende Nederlandse vakblad EVMI brengt de dringende opleidingsbehoeften van de voedingsmiddelenindustrie op het gebied van verpakken en afvullen in kaart. Het tekort aan geschoold personeel botst met de toenemende eisen op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid in de verpakkings- en afvulprocessen. Neem contact op met Oscar Faber voor meer informatie.

Robots in beweging - interactie met de echte wereld
De meeste robots zijn momenteel te vinden in de industrie, als ondersteuning bij herhalende taken, zoals de geautomatiseerde productie van auto’s of microchips. Maar binnen afzienbare tijd moet de robot ook zijn weg weten te vinden in een minder gestructureerde omgeving om te kunnen werken in de zorg of bij de opsporing van giftige stoffen. Voor zijn proefschrift (89,49 MB) onderzocht promovendus Wouter Houtman (Technische Universiteit Eindhoven) de interactie van robots met hun omgeving en ontwikkelde algoritmes om hen beter in ‘de echte wereld’ te laten bewegen.

Randstad Workmonitor 2021 update onthult sentimenten van werknemers
Uit de laatste Workmonitor van Randstad (88 kB) blijkt dat meer dan de helft (56%) van de wereldwijde werknemers op banenjacht is, waarbij 30% actief op zoek is en een kwart (26%) onlangs van baan is veranderd. Dit laat zien dat het post-pandemische herstel werknemers ertoe aanzet te herbekijken wat ze uit hun leven en carrière willen halen. U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.

Resultaten Salaris- en Jobtevredenheidsonderzoek voedingsmiddelenindustrie
Werknemers in de voedings- en drankenindustrie hebben het behoorlijk goed gedaan tijdens de pandemie, zegt vakblad Food Processing op basis van hun 2021 Salary and Job Satisfaction Survey (1,99 MB). De werktevredenheid bedroeg 63%. Een bedreiging op lange termijn is echter de vergrijzing: 50% van de 404 respondenten is ouder dan 50 jaar.

Eenzaam na COVID, kiezen werknemers voorkeur robots als HRM-ondersteuning
Door de COVID-19 pandemie voelen werknemers zich eenzaam en afgesloten van hun eigen leven, zo blijkt uit een nieuwe studie van Oracle en Workplace Intelligence. Maar liefst 82% gelooft dat robots hun carrière beter kunnen ondersteunen dan een mens door het geven van onbevooroordeelde aanbevelingen (37%); het snel beantwoorden van vragen over hun carrière (33%) of het vinden van nieuwe banen die passen bij hun huidige vaardigheden (32%). U kunt het rapport downloaden na het invullen van uw gegevens.
 

NVC-leden ontvangen deze informatie met alle bijbehorende links in de maandelijkse NVC Members-only Update. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via e-mail of bel: +31-(0)182-512411.